Кисіль з порошку
(покроковий рецепт з фото)
Зварити кисіль з порошку дуже просто, якщо слідувати інструкції на пачці, а якщо кисіль зварити з додаванням свіжих ягід, наприклад, вишні, це набагато смачніше і цікавіше. Ділюся рецептом!
Приготувати кисіль з готового порошку дуже легко, але не так цікаво. Пропоную рецепт киселю зі свіжої вишнею з використанням готового порошку, як його приготувати, детально розказано в покрокової інструкції.
- Брикет кислий - 250 грам
- Вишня свіжа - 300 грам
- Вода - 2, 5 L
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Крохмаль - 3-4 Ст. Ложок
Підготуйте інгредієнти.
Налийте в каструлю воду, поставте на вогонь, коли вода нагріється до кипіння, всипте вишню і проваріть приблизно 7-10 хвилин з моменту закипання.
Процідити через сито, вишню протріть силіконової лопаткою, щоб на ситі залишилися кісточки.
Злийте проціджений морс знову в каструлю.
Подрібніть кисіль, якщо він затвердів в пачці. Стандартна пачка розрахована на 1 лист киселя, в каструлі 2, 5 л Морзе, тому всипте до порошкового киселю додатково крохмаль з розрахунку 3-4 ст. Ложки на літр води.
Влийте до порошку стакан води і добре розмішайте, щоб не було грудочок.
Влийте порошково-крохмальний розчин в морс при постійному помішуванні, спочатку кисіль буде мутним, нехай це не лякає, доведіть до кипіння.
Додайте за смаком цукровий пісок, після того, як кисіль буде доведений до кипіння, він знову стане прозорим.
Кисіль треба охолодити, після чого його можна подавати до столу. Він вийшов яскравим, красивим і дуже смачним.