Кіш з lisichkami
(покроковий рецепт з фото)
Кіш - це відкритий пиріг з різними начинками. Зараз в магазинах з'явилися лисички і саме їх я пропоную використовувати для начинки. Ділюся рецептом!
Непередаваний яскравий смак лисичок, який неможливо з чимось сплутати, в ніжній вершковою заливанні, на розсипчаста тесті. Виходить дуже смачно! поспішайте спробувати, поки сезон! Докладніше, як приготувати киш з лисичками, я розповім нижче. Для цього рецепта використовують харчові дріжджі (не плутати з пекарськими), вони надають страві особливий сирно-горіховий присмак. Чим холодніше буде вода для тесту, тим воно смачніше вийде. Рекомендую заздалегідь поставити воду в морозилку на пару годин.
- Борошно - 250 грам
- Рослинна олія - 60 грам
- Вода - 310 мілілітрів(160 мл. - в тісто, 150 мл. - для заливки з тофу )
- Сіль - 1 Чайна ложка(1/2 ç.l. - в тісто, 1/2 ç.l. - в начинку )
- Тофу - 250 грам
- Пісний майонез - 2-3 Ст. Ложок
- Харчові дріжджі - 2 Ст. Ложки
- Лісіцкі - 250 грам
- Цибуля ріпчаста - 1/2 штуки
- Веганські сир - 50 грам
- Цибуля зелена - 1/3 пучка
Підготуйте всі інгредієнти.
Лисички протріть вологою ганчірочкою від бруду, потім наріжте великі гриби, а маленькі залиште цілими. Обсмажте лисички разом з ріпчастою цибулею на середньому вогні до золотистого кольору.
Перекладіть лисички в миску, додайте тертий сир і нарізану зелену цибулю.
У блендері подрібніть тофу, харчові дріжджі, пісний майонез, сіль і воду до однорідної консистенції.
Для тіста приготуйте емульсію. У рослинне масло влийте тонкою цівкою крижану воду, одночасно збиваючи суміш міксером.
У великій мисці змішайте сіль і борошно, потім влийте емульсію. Замісити однорідне і пластичне тісто.
Розкачайте тісто по діаметру форми для випічки, потім перекладіть його. Сформуйте бортики, а виделкою наколи дно.
Викладіть у форму начинку.
Зверху залийте сумішшю з тофу. Vиpekayte киш з lisichkami 35-40 хвилин при температурі 185 градусів.
Кіш з lisichkami готові, смачного!