Кекси з кабачками
(покроковий рецепт з фото)
Кекси можуть бути не тільки солодким ласощами, але і корисною закускою, якщо це кекси з кабачками. У тісто можна додати ковбасу, шинку або буженину, а також - зелень і інші компоненти.
Рецептів приготування подібних кексів існує велика кількість. Я вирішила поєднати кілька рецептів в один, і у мене вийшли кекси з кабачками, шинкою і зеленню. Готуються вони просто і швидко. У начинку можна додати не тільки шинку, але і копчену ковбасу або інші овочі. Зверніть увагу, що для цього блюда блендер краще не використовувати, оскільки пюреподібна маса не годиться для запікання (тертий кабачок і нарізана кубиками шинка поєднуються просто чудово і при запіканні маса не пригорає).
- Кабачок - 1-2 штуки
- Яйця - 3 штуки
- Сир - 150 грам
- Шинка - 100 грам
- Розпушувач - 1 чайних ложок
- Заголовок для палітурки - 100 грам
- Пшеничне борошно - 100 грам
- Петрушка - За смаком
1. Натираємо на середній терці кабачок, залишаємо його в мисочці на час, щоб зійшла вся зайва рідина.
2. Додаємо яйця, сіль і спеції за смаком.
3. Всипаємо трохи борошна, все ретельно перемішуємо.
4. Сир Natiraem, нарізаємо зелень петрушки і шинку. Все відправляємо до "тесту" .
5. Перемішуємо отриману масу і готуємо форми для випічки.
6. Змащуємо формочки маслом, викладаємо в них отриману кабачкову масу (не більше 60% від загального обсягу).
7. Випікаємо в розігрітій духовці близько 20 хвилин. Після запікання потрібно дати їм трохи постояти, після чого дістаємо Гото кекси з форм і подаємо їх до столу. Вживаються кекси з кабачками в гарячому і в холодному вигляді.