Рецепт Кекс з кабачків фото

Кекс з кабачків
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Азербайджанська кухня
Борошно , Овочі , Кабачок
Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Веганські страви
На полуденок , На святковий стіл , Різдво
Випічка , Кекси
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 40 хв.

Хто б міг подумати, що кабачки можна використовувати в солодкій випічці? Я ось зважилася на цей експеримент не відразу, але жодного разу не пошкодувала: кекс вийшов соковитий і ніжний. Спробуйте, дуже смачно!

Опис приготування:

Такий кекс з кабачків в домашніх умовах готується просто, і жодного разу мене цей рецепт не підводив! Дуже гарне тісто, з насиченим смаком, так і тане в роті! До речі, це тісто можна просто розрівняти на деку, і спекти таким чином великий корж, розрізати його на однакові квадратами і промазати кремом. Вийде лимонний торт з секретним інгредієнтом у вигляді кабачка! рекомендую!

  • Борошно - 2 склянки
  • Цукор - 1.5 склянки
  • Масло рослинне - 1 Склянка
  • Яйця - 3 штуки
  • Лимон - 1 штука
  • Кабачок - 1 штука (великий)
  • Розпушувач - 1/4 чайних ложки
  • Сода - 2 чайних ложки
кекс з кабачків - фото крок 1
1. Підготуємо інгредієнти. Вирізати половинки лимона, вичавлюємо весь сік. Далі натираємо цедру на дрібній тертці. Змішаємо все сухі компоненти: цедру, борошно, цукор, соду і розпушувач.
кекс з кабачків - фото крок 2
2. Потім додамо лимонний сік, тертий кабачок, масло і яйця. Перемішаємо дуже ретельно.
кекс з кабачків - фото крок 3
3. Випікаємо в змащеній маслом формі 30-40 хвилин до повної готовності.
кекс з кабачків - фото крок 4
4. Торт готовий!

Схожі рецепти