Кекс з кабачків
(покроковий рецепт з фото)
Хто б міг подумати, що кабачки можна використовувати в солодкій випічці? Я ось зважилася на цей експеримент не відразу, але жодного разу не пошкодувала: кекс вийшов соковитий і ніжний. Спробуйте, дуже смачно!
Такий кекс з кабачків в домашніх умовах готується просто, і жодного разу мене цей рецепт не підводив! Дуже гарне тісто, з насиченим смаком, так і тане в роті! До речі, це тісто можна просто розрівняти на деку, і спекти таким чином великий корж, розрізати його на однакові квадратами і промазати кремом. Вийде лимонний торт з секретним інгредієнтом у вигляді кабачка! рекомендую!
- Борошно - 2 склянки
- Цукор - 1.5 склянки
- Масло рослинне - 1 Склянка
- Яйця - 3 штуки
- Лимон - 1 штука
- Кабачок - 1 штука (великий)
- Розпушувач - 1/4 чайних ложки
- Сода - 2 чайних ложки
1. Підготуємо інгредієнти. Вирізати половинки лимона, вичавлюємо весь сік. Далі натираємо цедру на дрібній тертці. Змішаємо все сухі компоненти: цедру, борошно, цукор, соду і розпушувач.
2. Потім додамо лимонний сік, тертий кабачок, масло і яйця. Перемішаємо дуже ретельно.
3. Випікаємо в змащеній маслом формі 30-40 хвилин до повної готовності.
4. Торт готовий!