Кекс з айвою
(покроковий рецепт з фото)
Дуже багато хорошого чула про випічці з айвою, коли побачила в продажу, вирішила неодмінно спробувати. Результат перевершив всі очікування! ділюся рецептом, в якому поєднуються айва, мед і кориця.
Рецепт простий у приготуванні, але варто звернути увагу на обсмажування айви. Робити потрібно це акуратно, цукор може закарамелізоваться в грудочки, тому використовуйте сковороду з товстим дном і помірну температуру нагрівання.
- Айва - 1 штука (велика)
- Вершкове масло - 150 грам (або поширення, 100 грам - в тісто, 50 грам - для обсмажування айви)
- Яйця - 3 штуки
- Борошно пшеничне - 180 грам
- Розпушувач - 10 грам
- Апельсинова цедра - 1/2 чайних ложки (суха)
- Цукор - 6 Ст. Ложок(3 ст.Л. - в тісто, 3 ст.Л. - для обсмажування айви)
- Крохмаль - 4 Ст. Ложки
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Обкладинка - 2 чайних ложки
Підготуйте необхідні інгредієнти.
У чашу викладіть 100 грам м'якого масла, 3 ст.Л. Цукру, мед, апельсинову цедру. Збийте міксером до однорідного стану.
У масляну масу додайте по одному яйцю. Після кожного збивайте міксером.
Додайте борошно, крохмаль, розпушувач.
Збийте міксером тісто в пишну масу. Відставте в сторону.
Айву очистіть від шкірки, видаліть насінну коробочку. Наріжте тонкими пластинками.
У сковороді розтопіть 3 ст.Л. Цукру.
Додайте нарізану айву, 50 грам вершкового масла і швидко розмішайте. Потримайте на середньому вогні 4-5 хвилин помішуючи.
Обсмажену айву перекладіть в тісто.
Акуратно перемішайте лопаткою.
Форму для випічки рясно змастіть вершковим маслом або застеліть папером. Перелийте в неї тісто. Лопаткою посередині тесту зробіть глибоку борозенку. Форму з тістом поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин, після зменшіть до 160 градусів і випікайте ще 15 хвилин.
Після закінчення часу дістаньте готовий кекс з духовки. Дайте трохи охолонути в формі.
Перекладіть на дошку або блюдо. Якщо ви випікали в папері, то її краще зняти, коли кекс охолоне. Добре охолодіть випічку, а краще дайте "дозріти" кексу протягом доби. Це бажано, але необов'язково.
Структура готового кексу злегка розсипчаста і ніжна.
Смачного!