Кебаби в овочах по-турецьки
(покроковий рецепт з фото)
Соковиті, ароматні кебаби, які ховаються в овочах, запечені в пікантній заливці. Це навіть звучить смачно! Готувати їх просто, потрібно тільки трошки повозитися - і на вашому столі прекрасне нове блюдо!
Якщо Ви любите фаршировані овочі, то дане блюдо Вам точно припаде до смаку! Це кебаби в овочах: ніжні, соковиті і ароматні. Подавайте турецькі кебаби з соусом на основі йогурту - буде дуже смачно!
- Фарш домашній - 500 грам
- Яйце - 1 штука
- Кабачок - 3 штуки (молоді невеликі )
- Баклажан - 3 штуки (молоді невеликі)
- Помідори - 1 штука
- Перець солодкий - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Зелень - 1/2 склянки (рубана суміш кінзи, базиліка і м'яти)
- Часник - 4 зубчики
- Перець гострий мелений - 1 щіпка
- Паприка мелена - 1 Чайна ложка
- Koriandr - 1/2 чайних ложки
- Чорний перець - За смаком
- Йогурт натуральний - 150 мілілітрів (густий)
- Томати протерті - 100 мілілітрів (або горлодер)
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
Виберіть рівні гладкі кабачки і баклажани, молоді, з ніжною м'якоттю і без насіння, приблизно одного розміру. Зріжте кінчики, підрівнюючи овочі по довжині, і розріжте овочі тонкими скибочками віялом, НЕ дорізаючи з одного кінця сантиметра на 3-4. Опустіть в киплячу солону воду і варіть хвилини 3. Потім обдайте холодною водою і дайте стекти.
Додайте у фарш яйце, прянощі, посоліть і поперчіть за смаком, добре вимішайте. Відбийте кілька разів фарш в мисці.
Обрізки кабачків і баклажанів, солодкий перець, часник і цибулю наріжте дрібно і обсмажте до золотистої скоринки.
Зробіть кебаби - начините овочі між скибочками фаршем. Я побоялася, що кебаби будуть розвалюватися і спочатку скріпила їх шпажками, але пізніше зрозуміла, що це не потрібно.
У форму для запікання покладіть шар обсмажених овочів. На них зверху викладіть кебаби. Накрийте кебаби тонкими кружечками стиглого помідора.
Залийте кебаби соусом з густого натурального йогурту і пробитих помідорів з часником і гострим перцем. Я додала свіжий домашній горлодер.
Запікайте в розігрітій до 200 градусів духовці хвилин 15, до рум'яної скоринки. Потім зменшіть нагрів до 170 і доведіть блюдо до готовності - при проколі вощи повинні бути м'якими. Дайте постояти без нагріву хвилин 5-7.
Подавайте кебаби гарячими, розрізавши на широкі скибочки поперек овочів, щоб добре було видно шари. Викладайте на тарілки скибки кабачків і баклажанів і подавайте, прикрасивши свіжою зеленню, краще петрушкою, кінзою і м'ятою. Смачного!