Рецепт Кава по-східному фото

Кава по-східному
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Молочні продукти, Молоко
Пісні страви, Веганські страви
На сніданок
Напої, Кава

Хто кави п'є, той насолоджується життям! І варити каву раджу не поспішаючи і тільки в доброму настрої. Кава по-східному вариться тільки з натуральної кави дрібного помелу з додаванням спецій.

Кава по-східному варять в турці. Кавові зерна перемелюють практично в пил. У каву додають спеції, сіль і навіть часник. Але це за смаком, обов'язкової спецією залишається тільки кардамон. Спеції додавайте на кінчику ножа, щоб не забити благородний смак і аромат натуральної кави.

  • Кава в зернах - 10 грам
  • Обкладинка - 1/8 чайних ложки
  • Кардамон - 1/8 чайних ложки
  • Мускатний горіх - 1 частина (на кінчику ножа)
  • Перець чорний мелений - 1 частина (на кінчику ножа)
  • Сіль - За смаком
  • Часник - За смаком (по бажанню)
  • Вода - 105 мілілітрів (чиста)
  • Цукор - За смаком
кава по-східному - фото крок 1
Нам знадобляться такі інгредієнти. Спеції, часник і сіль раджу додавати за смаком і бажанням. Кава в зернах потрібно перемолоти в кавомолці в дрібний помел.
кава по-східному - фото крок 2
Кава і цукор засипте в турку (джезву), залийте холодною водою, поставте на повільний вогонь. Кава по-східному можна дозволити переварити і кип'ятити. Дочекайтеся підняття "кавовій" пінки, зніміть турку з вогню. Пінку знімайте ложкою в чашки. Повторіть процес кілька разів, не даючи кави закипіти. В кінці варіння додайте мелені спеції, сіль і подрібнений часник.
кава по-східному - фото крок 3
Тонкою цівкою вилийте каву в чашки разом з гущею. Подавати можна з крижаною водою, медом або фініками.

Схожі рецепти