Кава по-східному
(покроковий рецепт з фото)
Хто кави п'є, той насолоджується життям! І варити каву раджу не поспішаючи і тільки в доброму настрої. Кава по-східному вариться тільки з натуральної кави дрібного помелу з додаванням спецій.
Кава по-східному варять в турці. Кавові зерна перемелюють практично в пил. У каву додають спеції, сіль і навіть часник. Але це за смаком, обов'язкової спецією залишається тільки кардамон. Спеції додавайте на кінчику ножа, щоб не забити благородний смак і аромат натуральної кави.
- Кава в зернах - 10 грам
- Обкладинка - 1/8 чайних ложки
- Кардамон - 1/8 чайних ложки
- Мускатний горіх - 1 частина (на кінчику ножа)
- Перець чорний мелений - 1 частина (на кінчику ножа)
- Сіль - За смаком
- Часник - За смаком (по бажанню)
- Вода - 105 мілілітрів (чиста)
- Цукор - За смаком
Нам знадобляться такі інгредієнти. Спеції, часник і сіль раджу додавати за смаком і бажанням. Кава в зернах потрібно перемолоти в кавомолці в дрібний помел.
Кава і цукор засипте в турку (джезву), залийте холодною водою, поставте на повільний вогонь. Кава по-східному можна дозволити переварити і кип'ятити. Дочекайтеся підняття "кавовій" пінки, зніміть турку з вогню. Пінку знімайте ложкою в чашки. Повторіть процес кілька разів, не даючи кави закипіти. В кінці варіння додайте мелені спеції, сіль і подрібнений часник.
Тонкою цівкою вилийте каву в чашки разом з гущею. Подавати можна з крижаною водою, медом або фініками.