Katalana
(покроковий рецепт з фото)
На святковий стіл або щоб побалувати себе, своїх рідних, близьких і гостей, а також блиснути своєю кулінарною майстерністю, хочеться приготувати що-небудь таке незвичайне і смачне.
Хочу порекомендувати вам рецепт, як приготувати крем Каталана. Це італійський десерт, який не залишить байдужим жодного ласуна. Дуже смачний і поживний десерт стане прикрасою святкового столу. Приготуйте таку смакоту і порадуйте оточуючих ніжним і насиченим смаком.
- Молоко - 300 мілілітрів
- Вершки - 200 мілілітрів (високої жирності)
- Цедра апельсина - 2 штуки
- Паличка кориці - 1 штука
- Стручок ванілі - 1/2 штуки
- Жовток - 5 штук
- Цукор коричневий - 50 грам
- Мускатний горіх - 1 щіпка (мелений)
- Сахара muskovado - 6 Ст. Ложок
1
Розігрійте духовку до 150 градусів.
2
У глибоке деко настелите паперових рушників, наливати 2 см води і поставте на середину духовки.
3
У каструльці змішайте молоко з вершками, додайте цедру апельсинів, корицю і ваніль.
4
Доведіть до кипіння і тут же зніміть з вогню. Вийміть цедру, корицю і ваніль.
5
Жовтки з цукром збийте до утворення піни.
6
Додайте їх в вершковий крем. Пропустіть через сито.
7
Викладіть крем в жароміцні формочки. Поставте їх на деко на водяну баню так, щоб вода доходила до середини формочки.
8
Залиште в духовці на годину.
9
Охолодіть і поставте в холодильник.
10
Перед самою подачею розігрійте духовку в режимі гриль. Посипте крем цукром мусковадо і мускатним горіхом. Поставте в духовку, щоб цукор закарамелізіровался.
11
Смачного!