Картопляний суп на молоці
(покроковий рецепт з фото)
Внести в звичне обіднє меню родзинку можна без дорогих і складних страв! Спробуйте зварити для себе і близьких цей чудовий супчик. Досить простий, при цьому вельми оригінальний і смачний.
Варити його можна не тільки на плиті, але і в мультиварці, якщо така помічниця є на вашій кухні. Крім картоплі ви можете використовувати найрізноманітніші овочі, а також сухарики і зелень при подачі. Смак виходить вершковий, м'який і цікавий. Давайте детально розповім, як приготувати картопляний суп на молоці.
- Картопля - 1 кілограм
- Молоко - 2 склянки
- Бульйон - 6 склянок (або вода)
- Борошно - 1/4 склянки
- Вершкове масло - 200 грам
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1-2 штук
- Стебло селери - 1-2 штук
- Сіль, перець, зелень - За смаком
1. У каструлі з товстим дном розтопіть трохи вершкового масла. Очистіть і подрібніть тим часом овочі.
2. Цибуля, морква і селера обсмажте пару хвилин, помішуючи.
3. Додайте нарізаний невеликими шматочками картопля, сіль і перець за смаком. Залиште обсмажувати ще хвилин на 5.
4. Всипте борошно і ретельно перемішайте.
5. Влийте воду або бульйон. Після закипання варіть на середньому вогні хвилин 10.
6. Після додайте молоко і варіть ще хвилин 5. Викладіть в каструлю масло, provara 5-6 хвилин.
7. Перед подачею доповніть картопляний суп на молоці зеленню і за бажанням сухариками. Смачного!