Картопляне пюре з гуляшем
(покроковий рецепт з фото)
Просте, але при цьому завжди смачне і апетитне блюдо хочу вам показати. Картопляне пюре з гуляшем - це перевірена роками ідея обіду або вечері для всієї родини. Якщо ще не готували, запам'ятовуйте!
Гасити гуляш можна в сковороді, в каструлі або в мультиварці, наприклад. Підійде, до речі, не тільки свинина, але і яловичина. Якщо томати кислуваті, обов'язково додайте дрібку цукру, щоб підлива була смачніше.
- Картопля - 6-8 штук
- Свинина - 300 грам
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Помідори - 3-4 штук
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 50 грам
- Молоко - 50 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Насамперед вимийте і очистіть овочі, м'ясо промийте та висушіть. Підготуйте інші інгредієнти.
На сковороду з розігрітим рослинним маслом викладете подрібнену цибулю і обсмажте до прозорості.
Слідом викладіть нарізане невеликими шматочками м'ясо і на сильному вогні обсмажте до утворення скоринки.
Після додайте моркву, знизьте вогонь до середнього і смажте ще 2-3 хвилини. За цей час перетріть помідори.
Викладіть на сковороду перетерті томати, перемішайте і тушкуйте близько 30 хвилин. Після додайте сіль і спеції, продовжуйте гасити до м'якості (в залежності від розміру шматочків і типу м'яса час може відрізнятися).
Для приготування картопляного пюре наріжте очищену картоплю шматочками, залийте водою і поставте на вогонь. Після закипання посоліть і варіть до готовності (близько 30 хвилин).
З готового картоплі злийте воду, зберігши її. Влийте гаряче молоко, додайте вершкове масло і почніть розминати, по необхідності підливаючи воду, в якій варилася картопля.
Можна подавати картопляне пюре з гуляшем до столу. Смачного!