Картопляна запіканка з фрикадельками
(покроковий рецепт з фото)
Вишукане блюдо з повсякденних продуктів? легко! Сьогодні будемо готувати смачний обід з картоплі і фаршу. Пригощайтеся!
Молода картопля воскових сортів підійде до цієї страви найбільше, а фарш я раджу брати змішаний - яловичина + свинина. Якщо хочете, щоб рельєф у страви був яскравіше, зробіть заливку рідшою, збільшивши кількість молока. Готуйте з задоволенням!
- Фарш м'ясний - 500 грам
- Картопля - 5 штук (середній, відвареної)
- Куряче яйце - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Паприка - 1/4 чайних ложки
- Петрушка - 1 Чайна ложка (сушена)
- Чорний перець - За смаком
- Сир твердий - 100 грам
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Молоко - 400 мілілітрів (гаряче)
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Розтопити масло, додайте борошно і обсмажте її до золотистого кольору.
Влийте гаряче молоко і, помішуючи, варите 10 хвилин. Зніміть з вогню.
У фарш додайте яйце, петрушку, паприка, мускатний горіх, тертий часник, сіль. Все перемішайте.
Картопля поріжте кружечками.
Змастіть форму рослинним маслом і розподіліть картопля, формуючи бортики.
Сформуйте з фаршу фрикадельки і викладіть на картоплю. Між фрикадельками розмістіть залишилися гуртки картоплі.
Посипте запіканку тертим сиром.
Зверху залийте звареним соусом.
Запікайте при 160 градусах протягом 50 хвилин.
Розріжте і подавайте до столу.
Смачного!