Картопля з начинкою
(покроковий рецепт з фото)
Готую таку картопельку вже не перший раз. Скажу відразу, що процес досить трудомісткий і кропіткий, але зусилля варті кінцевого результату. Розповім, як приготувати картоплю з начинкою.
Думаю, що у кожної господині є свій спосіб приготування картоплі з начинкою, одні не відварюють її попередньо, а просто розрізають і видаляють серцевину, а всередину кладуть начинку. Мій же рецепт трохи складніше, але зате картопля точно не буде сирої. Начинку можна використовувати будь-яку за смаком, підійде будь-яка консерва, ковбаси, овочі, зелень і сир.
- Картопля - 6 штук
- Цибуля - 1 штука
- Зелена цибуля - 1 пучок
- Петрушка - 1 пучок
- Шинка - 100 грам
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Сіль і спеції - За смаком
- Твердий сир - 50 грам
- Борошно - 4 Ст. Ложки
- Яйце - 2 штуки
1. Цибулину очищаю від лушпиння і нарізаю дрібно. Шинку (у мене різних сортів) нарізаю дрібно, так само, як і цибуля.
2. Сковороду ставлю на вогонь, кладу в неї 1 ложку вершкового масла. Обсмажую подрібнену шинку з цибулею, перемішую.
3. Тим часом мою і дрібно нарізаю зелена цибуля, а твердий сир натираю на дрібній тертці.
4. Вміст сковороди перекладаю в миску, додаю зелена цибуля і твердий сир, солю і додаю до смаку спеції (у мене суміш сухих ароматних трав).
5. Ретельно перемішую. Ось начинка і готова!
6. Картоплю мою і відварюю, вибираю приблизно однакового розміру. Дістаю картоплю і трохи остуджують, потім знімаю шкірку. В одну миску вбиваю курячі яйця, перемішую їх, в іншу кладу борошно.
7. Кожну картоплину розрізаю на 2 частини поперек, ні в якому разі не вздовж.
8. Чайною ложкою (або кавовій) акуратно дістаю нутрощі, намагаюся не пошкодити стінки.
9. Виходять ось такі формочки, солю картопля, а віддалені нутрощі нарізаю.
10. Змішую залишки картоплі з начинкою.
11. Кожну половинку картоплі фарширую отриманою сумішшю.
12. Потім з'єдную обидві половинки, як би формуючи цілу картоплю.
13. Кожен картопля спочатку панірую в борошні, а потім умочують в яйці і знову в борошні, притримую обидві половинки, щоб картопля не розпався.
14. Сковороду розігріваю з 1 столовою ложкою вершкового масла, викладаю на неї картопля з начинкою, обсмажую з усіх боків до рум'яної скоринки.
15. Подаю блюдо горячим (але можна і холодним), смачного!