Рецепт Картопля з начинкою фото

Картопля з начинкою
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
М'ясо , Овочі , Картопля
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Страви з начинкою
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Готую таку картопельку вже не перший раз. Скажу відразу, що процес досить трудомісткий і кропіткий, але зусилля варті кінцевого результату. Розповім, як приготувати картоплю з начинкою.

Опис приготування:

Думаю, що у кожної господині є свій спосіб приготування картоплі з начинкою, одні не відварюють її попередньо, а просто розрізають і видаляють серцевину, а всередину кладуть начинку. Мій же рецепт трохи складніше, але зате картопля точно не буде сирої. Начинку можна використовувати будь-яку за смаком, підійде будь-яка консерва, ковбаси, овочі, зелень і сир.

  • Картопля - 6 штук
  • Цибуля - 1 штука
  • Зелена цибуля - 1 пучок
  • Петрушка - 1 пучок
  • Шинка - 100 грам
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Сіль і спеції - За смаком
  • Твердий сир - 50 грам
  • Борошно - 4 Ст. Ложки
  • Яйце - 2 штуки
картопля з начинкою - фото крок 1
1. Цибулину очищаю від лушпиння і нарізаю дрібно. Шинку (у мене різних сортів) нарізаю дрібно, так само, як і цибуля.
картопля з начинкою - фото крок 2
2. Сковороду ставлю на вогонь, кладу в неї 1 ложку вершкового масла. Обсмажую подрібнену шинку з цибулею, перемішую.
картопля з начинкою - фото крок 3
3. Тим часом мою і дрібно нарізаю зелена цибуля, а твердий сир натираю на дрібній тертці.
картопля з начинкою - фото крок 4
4. Вміст сковороди перекладаю в миску, додаю зелена цибуля і твердий сир, солю і додаю до смаку спеції (у мене суміш сухих ароматних трав).
картопля з начинкою - фото крок 5
5. Ретельно перемішую. Ось начинка і готова!
картопля з начинкою - фото крок 6
6. Картоплю мою і відварюю, вибираю приблизно однакового розміру. Дістаю картоплю і трохи остуджують, потім знімаю шкірку. В одну миску вбиваю курячі яйця, перемішую їх, в іншу кладу борошно.
картопля з начинкою - фото крок 7
7. Кожну картоплину розрізаю на 2 частини поперек, ні в якому разі не вздовж.
картопля з начинкою - фото крок 8
8. Чайною ложкою (або кавовій) акуратно дістаю нутрощі, намагаюся не пошкодити стінки.
картопля з начинкою - фото крок 9
9. Виходять ось такі формочки, солю картопля, а віддалені нутрощі нарізаю.
картопля з начинкою - фото крок 10
10. Змішую залишки картоплі з начинкою.
картопля з начинкою - фото крок 11
11. Кожну половинку картоплі фарширую отриманою сумішшю.
картопля з начинкою - фото крок 12
12. Потім з'єдную обидві половинки, як би формуючи цілу картоплю.
картопля з начинкою - фото крок 13
13. Кожен картопля спочатку панірую в борошні, а потім умочують в яйці і знову в борошні, притримую обидві половинки, щоб картопля не розпався.
картопля з начинкою - фото крок 14
14. Сковороду розігріваю з 1 столовою ложкою вершкового масла, викладаю на неї картопля з начинкою, обсмажую з усіх боків до рум'яної скоринки.
картопля з начинкою - фото крок 15
15. Подаю блюдо горячим (але можна і холодним), смачного!

Схожі рецепти