Рецепт Картопля з грибами і салом фото

Картопля з грибами і салом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Бельгійська кухня
М'ясо , Овочі , Субпродукти , Картопля , Гриби , Печериці , Сало
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Ну хто ж не любить це дуже смачне блюдо, які готують наші бабусі і дідусі. Смажена картопля з салом і грибами, напевно, одне з найсмачніших спогадів дитинства.

Опис приготування:

При використанні в рецепті лісових грибів, відваріть їх перед тим як смажити. Якщо ви любите картопля з смаженою цибулькою, то після приготування шкварок додайте нарізану цибулю. Обсмажте його до прозорості, а потім вже додавайте картопля. У покроковому рецепті розповім докладно, як приготувати картоплю з грибами і салом.


  • Картопля - 1 кілограм
  • Печериці - 300 грам (або лісові гриби)
  • Сало - 200-300 грам
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
картопля з грибами і салом - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Картопля почистіть і помийте. Гриби помийте і обсушіть паперовим рушником. Для приготування страви вибирайте сковороду з товстим дном або чавунну.
картопля з грибами і салом - фото крок 2
Печериці наріжте тонкими пластинами, обсмажте на сковороді в рослинному маслі 7-8 хвилин до готовності. Трохи солі. Готові гриби перекладіть в тарілку.
картопля з грибами і салом - фото крок 3
У цю ж сковороду викладіть нарізане шматочками сало і смажте до стану шкварок.
картопля з грибами і салом - фото крок 4
Картопля наріжте брусочками і промийте холодною водою від крохмалю. Потім загорніть в х / б рушник, щоб прибрати зайву вологу. Викладіть підготовлену картоплю на сковороду.
картопля з грибами і салом - фото крок 5
Смажте картоплю на сильному вогні, періодично помішуючи. Коли картопля буде готовий, сіль за смаком.
картопля з грибами і салом - фото крок 6
Додайте смажені гриби і акуратно перемішайте! Можна подавати до столу!
картопля з грибами і салом - фото крок 7
Смачного!

Схожі рецепти