Картопля з грибами і салом
(покроковий рецепт з фото)
Ну хто ж не любить це дуже смачне блюдо, які готують наші бабусі і дідусі. Смажена картопля з салом і грибами, напевно, одне з найсмачніших спогадів дитинства.
При використанні в рецепті лісових грибів, відваріть їх перед тим як смажити. Якщо ви любите картопля з смаженою цибулькою, то після приготування шкварок додайте нарізану цибулю. Обсмажте його до прозорості, а потім вже додавайте картопля. У покроковому рецепті розповім докладно, як приготувати картоплю з грибами і салом.
- Картопля - 1 кілограм
- Печериці - 300 грам (або лісові гриби)
- Сало - 200-300 грам
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Картопля почистіть і помийте. Гриби помийте і обсушіть паперовим рушником. Для приготування страви вибирайте сковороду з товстим дном або чавунну.
Печериці наріжте тонкими пластинами, обсмажте на сковороді в рослинному маслі 7-8 хвилин до готовності. Трохи солі. Готові гриби перекладіть в тарілку.
У цю ж сковороду викладіть нарізане шматочками сало і смажте до стану шкварок.
Картопля наріжте брусочками і промийте холодною водою від крохмалю. Потім загорніть в х / б рушник, щоб прибрати зайву вологу. Викладіть підготовлену картоплю на сковороду.
Смажте картоплю на сильному вогні, періодично помішуючи. Коли картопля буде готовий, сіль за смаком.
Додайте смажені гриби і акуратно перемішайте! Можна подавати до столу!
Смачного!