Картопля з цвітною капустою
(покроковий рецепт з фото)
Вам здається, що картопля з цвітною капустою - це занадто нудно? Пропоную вашій увазі оригінальний варіант страви зі карколомним соусом.
Ви ще не знаєте як зробити картопля з цвітною капустою смачним? Пропоную вашій увазі простий, але в той же час оригінальний рецепт:
1. Картопля вимити і очистити. Цілком відварити в підсоленій воді до напівготовності.
2. Цвітну капусти вимити і відварити також до напівготовності.
3. Картоплю нарізати кружечками, капусту невеликими шматочками. Викласти в форму для запікання.
4. Посолити, поперчити за смаком. Побризкати олією. Посипати дрібно нарізаною петрушкою.
5. Це простий рецепт картоплі з цвітною капустою незвичайним робить саме соус. Для його приготування необхідно розтопити в каструльці вершкове масло.
6. Надіслати в масло дрібно нарізаний часник (якщо смак часнику не дуже подобається, то кинути його цілком і вийняти, коли підсмажиться).
7. Додати борошно і підсмажити 1-2 хвилини.
8. Повільно додавати молоко, постійно помішуючи. Соус повинен варитися на повільному вогні.
9. Додати гірчицю і вершки, не перестаючи помішувати.
10. Натерти на тертці твердий сир, половина пармезану. Додати в соус.
11. Посолити і поперчити за смаком. Уварити трохи соус до однорідної маси.
12. Готовий соус вилити в форму. Окремо викласти шматочки моцарели і присипати пармезаном. Відправити в духовку на 25-30 хвилин.
Смачного!
- Картопля - 1 кілограм
- Кольорова капуста - 500 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Петрушка - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
- Часник - 4-5 зубчиків
- Борошно - 4 Ст. Ложки
- Молоко - 2-3 склянок
- Вершки - 200 мілілітрів
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка (краще білий)
- Сир твердий - 100 грам
- Пармезан - 50 грам
- Моцарелла - 100 грам
1. Картопля вимити і очистити. Цілком відварити в підсоленій воді до напівготовності.
2. Цвітну капусти вимити і відварити також до напівготовності.
3. Картоплю нарізати кружечками, капусту невеликими шматочками. Викласти в форму для запікання.
4. Посолити, поперчити за смаком. Побризкати олією. Посипати дрібно нарізаною петрушкою.
5. Це простий рецепт картоплі з цвітною капустою незвичайним робить саме соус. Для його приготування необхідно розтопити в каструльці вершкове масло.
6. Надіслати в масло дрібно нарізаний часник (якщо смак часнику не дуже подобається, то кинути його цілком і вийняти, коли підсмажиться).
7. Додати борошно і підсмажити 1-2 хвилини.
8. Повільно додавати молоко, постійно помішуючи. Соус повинен варитися на повільному вогні.
9. Додати гірчицю і вершки, не перестаючи помішувати.
10. Натерти на тертці твердий сир, половина пармезану. Додати в соус.
11. Посолити і поперчити за смаком. Уварити трохи соус до однорідної маси.
12. Готовий соус вилити в форму. Окремо викласти шматочки моцарели і присипати пармезаном. Відправити в духовку на 25-30 хвилин.
Смачного!