Рецепт Картопля з чорносливом фото

Картопля з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Бельгійська кухня
Овочі , Фрукти , Картопля , Апельсин , Сухофрукти , Чорнослив
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Розповім, як приготувати картоплю з чорносливом в домашніх умовах. Повірте, в компанії з чорносливом і апельсинами навіть саме банальне пюре буде виглядати зовсім по-іншому! Відмінний обід буде!

Опис приготування:

Рецепт приготування картоплі з чорносливом перед вами, і я сподіваюся, вам дуже сподобається результат. Блюдо буде смачне і дуже ароматне - цитрусові надають кислинку, а чорнослив дає особливий"димний" присмак. Смачно дуже!

  • Картопля - 600 грам
  • Чорнослив - 150 грам
  • Апельсин - 1 штука
  • Лимон - 0.5 штуки
  • Цукор коричневий - 2 Ст. Ложки
  • Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
  • Джем апельсиновий - 1 Ст. Ложка (можна взяти будь-яке варення )
  • Обкладинка - 1 штука(1 паличка)
  • Спеції - За смаком
  • Вода - 0.5 склянки
картопля з чорносливом - фото крок 1
1. Спочатку - підготовчий етап. Замочимо чорнослив в воді, апельсин і лимон ріжемо тонкими кружечками. Картоплю чистимо і ставимо варитися в підсоленій воді.
картопля з чорносливом - фото крок 2
2. Коли картопля звариться - додамо масло, вершки або молоко - Усе, що ви звикли додавати в пюре. Власне, робимо пюре.
картопля з чорносливом - фото крок 3
3. На сковороді розтопити коричневий цукор, додамо джем, вливаємо сік апельсина і лимона. Додамо також трохи води. Доводимо до кипіння, потім додамо паличку кориці і чорнослив, тушкуємо під кришкою 5-10 хвилин.
картопля з чорносливом - фото крок 4
4. Потім додамо часточки лимона і апельсина, тушкуємо ще 5-10 хвилин. Слідкуйте, щоб сироп повністю не випарувався. Потім просто поливаємо картоплю цим сиропом. Готово!

Схожі рецепти