Картопля з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)
Розповім, як приготувати картоплю з чорносливом в домашніх умовах. Повірте, в компанії з чорносливом і апельсинами навіть саме банальне пюре буде виглядати зовсім по-іншому! Відмінний обід буде!
Рецепт приготування картоплі з чорносливом перед вами, і я сподіваюся, вам дуже сподобається результат. Блюдо буде смачне і дуже ароматне - цитрусові надають кислинку, а чорнослив дає особливий "димний" присмак. Смачно дуже!
- Картопля - 600 грам
- Чорнослив - 150 грам
- Апельсин - 1 штука
- Лимон - 0.5 штуки
- Цукор коричневий - 2 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Джем апельсиновий - 1 Ст. Ложка (можна взяти будь-яке варення )
- Обкладинка - 1 штука(1 паличка)
- Спеції - За смаком
- Вода - 0.5 склянки
1. Спочатку - підготовчий етап. Замочимо чорнослив в воді, апельсин і лимон ріжемо тонкими кружечками. Картоплю чистимо і ставимо варитися в підсоленій воді.
2. Коли картопля звариться - додамо масло, вершки або молоко - Усе, що ви звикли додавати в пюре. Власне, робимо пюре.
3. На сковороді розтопити коричневий цукор, додамо джем, вливаємо сік апельсина і лимона. Додамо також трохи води. Доводимо до кипіння, потім додамо паличку кориці і чорнослив, тушкуємо під кришкою 5-10 хвилин.
4. Потім додамо часточки лимона і апельсина, тушкуємо ще 5-10 хвилин. Слідкуйте, щоб сироп повністю не випарувався. Потім просто поливаємо картоплю цим сиропом. Готово!