Картопля в горщиках зі свининою
(покроковий рецепт з фото)
Картопля в горщиках зі свининою - традиційне блюдо, яке легко готувати навіть початківцям господаркам. Ця страва готують і в шикарних ресторанах, і в скромних кафе і на домашній кухні.
Приготована в домашніх умовах свинина з картоплею в горщику нічим не поступиться за своїми смаковими якостями тієї, що приготовлена в ресторані. Класичний рецепт приготування цієї страви дуже простий. Головне - не лінуватися і зробити все так, як пропонується в цьому рецепті.
1. Свинину миємо й нарізаємо на невеликі шматочки.
2. Обсмажуємо м'ясо на рослинному маслі до початку утворення рум'яної скоринки.
3. Чистий цибулю, нарізаємо і відправляємо на сковорідку до м'яса. Смажимо з м'ясом хвилин 10.
4. Викладаємо м'ясо з цибулею в горщики.
5. Чистим картофель, нарізаємо кубиками середньої величини і відправляємо по горщикам.
6. Посипаємо вміст горщиків сіллю, спеціями і заливаємо водою.
7. Закриваємо горщики кришок і відправляємо в нагріту духовку. Запікаємо при температурі 200-220 градусів хвилин 40.
Подаємо на стіл гарячим і в горщиках. Смачного!
- Свинина - 300 грам
- Картопля - 6-8 штук
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Рослинна олія - 4-5 Ст. Ложок
- Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
- Сухі трави - 1-2 Щепоток (ваші улюблені)
- Вода - 1, 5 склянки
1. Свинину миємо й нарізаємо на невеликі шматочки.
2. Обсмажуємо м'ясо на рослинному маслі до початку утворення рум'яної скоринки.
3. Чистий цибулю, нарізаємо і відправляємо на сковорідку до м'яса. Смажимо з м'ясом хвилин 10.
4. Викладаємо м'ясо з цибулею в горщики.
5. Чистим картофель, нарізаємо кубиками середньої величини і відправляємо по горщикам.
6. Посипаємо вміст горщиків сіллю, спеціями і заливаємо водою.
7. Закриваємо горщики кришок і відправляємо в нагріту духовку. Запікаємо при температурі 200-220 градусів хвилин 40.
Подаємо на стіл гарячим і в горщиках. Смачного!