Рецепт Перловка зі свининою в горщиках фото

Перловка зі свининою в горщиках
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Свинина , Крупи , Перлова крупа
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 7 г. 0 хв.

Про одному згадуванні перлової каші повз волі морщиться ніс, цю кашу не шанують. А чи може вона бути смачною? Звісно так! Спробуйте рецепт, як приготувати перловку зі свининою в горщиках.

Опис приготування:

У горщиках можна запікати не тільки картоплю, але і каші. Ви здивуєтеся, дізнавшись, що перловку можна приготувати дуже смачно, та так, що обов'язково попросять добавки. Головне - правильно дотримуватися процес приготування і тоді ця каша стане царицею на вашому столі, на рівні з салатами та іншими стравами, тим більше що готується вона відразу з м'ясом, тому одночасно отримуємо і м'ясо, і гарнір.

  • Перловка - 2-3 склянок
  • Свинина - 1 кілограм
  • Морквина - 1 штука
  • Цибуля - 1 штука
  • Помідор - 1 штука
  • Перець болгарський - 1 штука
  • Зелень - 1 пучок
  • Соєвий соус - За смаком
  • Сіль і спеції - За смаком
  • Соняшникова олія - За смаком
перловка зі свининою в горщиках - фото крок 1
1. Перлову кашу заливаємо холодною водою і залишаємо мінімум на 4 годину. Тим часом м'ясо миємо й витираємо, нарізаємо його шматочками і кладемо в миску, додаємо соєвий соус і спеції за смаком.
перловка зі свининою в горщиках - фото крок 2
2. Цибулю і моркву миємо й нарізаємо все кільцями, обсмажуємо їх на сковороді з додаванням соняшникової олії. Моєму, часточками нарізаємо помідор і теж відправляємо його в сковороду до цибулі і моркви.
перловка зі свининою в горщиках - фото крок 3
3. Після встановленого часу з перловки зливаємо воду і додаємо до неї обсмажені овочі, перемішуємо.
перловка зі свининою в горщиках - фото крок 4
4. Мариноване м'ясо обсмажуємо на сковороді до напівготовності.
перловка зі свининою в горщиках - фото крок 5
5. Укладаємо всі в горщики: вниз кладемо перловку з овочами, після чого миємо й нарізаємо болгарський перець і кладемо його, на самий верх укладаємо шматочки свинини і заливаємо гарячою водою, щоб вона трохи покрила перлову кашу. Випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці 1, 5 годину. Перед подачею на стіл прикрашаємо рубаною зеленню.

Схожі рецепти