Перловка зі свининою в горщиках
(покроковий рецепт з фото)
Про одному згадуванні перлової каші повз волі морщиться ніс, цю кашу не шанують. А чи може вона бути смачною? Звісно так! Спробуйте рецепт, як приготувати перловку зі свининою в горщиках.
У горщиках можна запікати не тільки картоплю, але і каші. Ви здивуєтеся, дізнавшись, що перловку можна приготувати дуже смачно, та так, що обов'язково попросять добавки. Головне - правильно дотримуватися процес приготування і тоді ця каша стане царицею на вашому столі, на рівні з салатами та іншими стравами, тим більше що готується вона відразу з м'ясом, тому одночасно отримуємо і м'ясо, і гарнір.
- Перловка - 2-3 склянок
- Свинина - 1 кілограм
- Морквина - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Помідор - 1 штука
- Перець болгарський - 1 штука
- Зелень - 1 пучок
- Соєвий соус - За смаком
- Сіль і спеції - За смаком
- Соняшникова олія - За смаком
1. Перлову кашу заливаємо холодною водою і залишаємо мінімум на 4 годину. Тим часом м'ясо миємо й витираємо, нарізаємо його шматочками і кладемо в миску, додаємо соєвий соус і спеції за смаком.
2. Цибулю і моркву миємо й нарізаємо все кільцями, обсмажуємо їх на сковороді з додаванням соняшникової олії. Моєму, часточками нарізаємо помідор і теж відправляємо його в сковороду до цибулі і моркви.
3. Після встановленого часу з перловки зливаємо воду і додаємо до неї обсмажені овочі, перемішуємо.
4. Мариноване м'ясо обсмажуємо на сковороді до напівготовності.
5. Укладаємо всі в горщики: вниз кладемо перловку з овочами, після чого миємо й нарізаємо болгарський перець і кладемо його, на самий верх укладаємо шматочки свинини і заливаємо гарячою водою, щоб вона трохи покрила перлову кашу. Випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці 1, 5 годину. Перед подачею на стіл прикрашаємо рубаною зеленню.