Картопля по-гусарський
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт картоплі "по-гусарський" . Ця страва цілком зійде і за холодну закуску і за гарнір. Відмінне поєднання картоплі і солоних огірків.
Ця страва дуже легко приготувати, зате виходить воно дуже смачним. Основу страви складають картопля і солоні огірки. Солоні огірки замінювати маринованими в процесі приготування не слід.
- Часник - 3 зубчики
- Солоні огірки - 4 штуки
- Перець і сіль - - За смаком
- Майонез - 300 грам
- Картопля - 7 штук
1. В першу чергу помиємо картопля, потім його почистимо і нарізаємо невеликими кубиками довільної форми. Тепер викладемо помитий картопля на рушник, і ретельно його висушити.
2. На сковороді в розігрітій олії обсмажуємо картопля, поки він не стане золотистого кольору. Потім викладаємо його в глибоку скляну форму. Солити картопля не треба.
3. Невеликими кубиками нарізаємо солоні огірки і викладаємо їх зверху на картоплю. Тут не підходять мариновані огірки, вони мають зовсім інший смак.
4. Тепер змішуємо майонез, подрібнений часник, і сосем трохи перцю (солити блюдо не потрібно, але на власний смак можете трохи солі і додати). Отриманою сумішшю заливаємо картопля з солоними огірками.
5. Блюдо це готується "на око". Необхідно щоб 3/5 форми займала картопля, 1/5 - огірки, і в завершенні майонез. Картоплі треба дати настоятися в холодильнику. Поставимо її туди, на цілу ніч.
6. Недороге гостре і оригінальне блюдо готове. Можна подавати до столу.