Рецепт Картопелька під м'ясний «шубкою» фото

Картопелька під м'ясний «шубкою»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Овочі, Картопля
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Рецепт приготування картоплі під м'ясний шубою. Всім любителям картоплі з м'ясом блюдо припаде до смаку. Основні інгредієнти, які присутні в цьому блюді, є: картопля, м'ясо, сир, сало.

Кількість порцій: 8
  • Майонез - 300 грам
  • Картопля - 1 кілограм
  • Сир твердий - 200 грам
  • Помідори - 3 штуки
  • Сало - 200 грам
  • Перець і сіль - 1 За смаком
  • Цибуля - 2 штуки
  • Гриби печериці - 6 штук
  • М'ясо - 700 грам
картопелька під м'ясний
1. Насамперед нарізаємо дрібними шматочками сало. Потім викладаємо його на заздалегідь приготовлений деко.
картопелька під м'ясний
2. Очищаємо картоплю, промиваємо його і нарізаємо тоненькими полуколечкамі.
картопелька під м'ясний
3. Потім з цибулею змішуємо нарізану картоплю, додаємо сюди трохи майонезу, перцю і солі. Викладаємо на деко поверх сала.
картопелька під м'ясний
4. Гриби нарізаємо також тоненькими підлозі колечками і викладаємо зверху на попередній шар. Трохи присолити. М'ясо перекручуємо через м'ясорубку або ж дрібно-дрібно нарізаємо і викладаємо зверху на шар грибів. Так само поперчити і посолити. Можна за бажанням додати базилік.
картопелька під м'ясний
5. Все змащуємо майонезом. Промиваємо помідори, нарізаємо їх півкільцями і викладаємо зверху на шар м'яса.
картопелька під м'ясний
6. Тепер знову змащуємо майонезом, і хвилин на сорок ставимо в розігріту духову шафу. Коли пройде належний час, деко виймаємо з духовки, зеленню і тертим сиром посипаємо зверху і ставимо назад в духову шафу. Повинна утворитися помаранчева кірка.

Схожі рецепти