Карельська форель
(покроковий рецепт з фото)
Форель - дуже живильна і легка в приготуванні риба. Прочитайте, як приготувати карельську форель і приготуйте це блюдо у себе вдома. Такий рибкою ви точно скорите серце чоловіка!
Карельська форель - це ідеальний варіант обіду або вечері, який не вимагає до себе пильної уваги під час зачистки риби. А люблю я форель за м'ясо - червоне, м'яке, соковите і не розсипається при готуванні. Так що навіть новачкові в кулінарії це блюдо виявиться під силу. Рецепт чудово підійде навіть для самої зайнятої господині!
- Форель - 1 штука
- Каперсами - 1 Ст. Ложка
- Заголовок Бондюель - 1/4 склянки
- Борошно пшеничне - 1/4 склянки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Перець - 1/4 чайних ложки
- Вершкове масло - 50 грам
У неглибокій тарілці змішайте два види борошна, сіль і перець.
Від форелі відокремте голову і хвіст, видаліть нутрощі. Рибу промийте під проточною водою, просушіть паперовим рушником від зайвої рідини і обваляйте з двох сторін в борошняної суміші.
Розм'якшене масло помістіть в сковорідку. Коли масло почне закипати, видаліть піну.
На розпечену сковороду з маслом відправте форель і смажте 2-3 хвилини з одного боку. Коли утворюється гарна скоринка, переверніть рибку на іншу сторону, зменшіть вогонь і смажте ще 3-4 хвилини.
У масло, що залишилося відправте каперси. На середньому вогні готуйте протягом 1-2 хвилин, поки каперси не відчиняться. Подавайте форель, полив вершковим соусом з каперсами. Смачного!