Рецепт Карагеа фото

Карагеа
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Японська кухня
Птах , Фрукти , Курка , Курячі стегенця , Лимон , Куряча грудка
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На швидку руку
Гарячі страви , Страви в паніровці
Кількість порцій: 4
Час приготування: 30 хв.

Карааге - шматочки курки, обсмажені у фритюрі в крохмальної паніровці. Думаю, багатьом знайоме це блюдо як JFC (японська смажена курка). Курочка виходить смачною і соковитою в рум'яної хрусткій скоринці.

Опис приготування:

Подається це блюдо з лимоном, сік якого допомагає перетравити цю смачну, але жирну їжу. Це дуже смачно як в гарячому вигляді, так і в холодному. Тому можна сміливо брати його з собою для перекусу. Перед вами - покроковий рецепт, як приготувати карааге. Можна смажити як курячі стегна, так і курячі грудки. Приємних вам клопоту на кухні!

  • Куряча грудка - 2 штуки
  • Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
  • Мірі - 1 Ст. Ложка
  • Імбир - 1 Ст. Ложка (тертий)
  • Саке - 1 Ст. Ложка
  • Крохмаль картопляний - 3 Ст. Ложки
  • Лимон - 1 штука
  • Масло рослинне - 0, 5 L (для фритюру)
карагеа - фото крок 1
Підготуйте необхідні продукти. М'ясо наріжте на невеликі шматочки. Для маринаду змішайте соєвий соус, саке і мирин.
карагеа - фото крок 2
Корінь імбиру очистіть, натріть на дрібній тертці, додайте в маринад, перемішайте з шматочками курки і відставте на 10-30 хвилин.
карагеа - фото крок 3
Масло налейте в сотейник (сковороду), нагрейте до 180°C. Злийте маринад, обваляйте шматочки курки в крохмалі.
карагеа - фото крок 4
Обсмажте до рум'яної скоринки протягом 3 хвилин. Вийміть і покладіть на решітку або паперовий рушник, щоб скло зайве масло.
Обсмажте ще раз до рівномірної рум'яної скоринки, покладіть на решітку.
карагеа - фото крок 5
Смачного!

Схожі рецепти