Карагеа
(покроковий рецепт з фото)
Карааге - шматочки курки, обсмажені у фритюрі в крохмальної паніровці. Думаю, багатьом знайоме це блюдо як JFC (японська смажена курка). Курочка виходить смачною і соковитою в рум'яної хрусткій скоринці.
Подається це блюдо з лимоном, сік якого допомагає перетравити цю смачну, але жирну їжу. Це дуже смачно як в гарячому вигляді, так і в холодному. Тому можна сміливо брати його з собою для перекусу. Перед вами - покроковий рецепт, як приготувати карааге. Можна смажити як курячі стегна, так і курячі грудки. Приємних вам клопоту на кухні!
- Куряча грудка - 2 штуки
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
- Мірі - 1 Ст. Ложка
- Імбир - 1 Ст. Ложка (тертий)
- Саке - 1 Ст. Ложка
- Крохмаль картопляний - 3 Ст. Ложки
- Лимон - 1 штука
- Масло рослинне - 0, 5 L (для фритюру)
Підготуйте необхідні продукти. М'ясо наріжте на невеликі шматочки. Для маринаду змішайте соєвий соус, саке і мирин.
Корінь імбиру очистіть, натріть на дрібній тертці, додайте в маринад, перемішайте з шматочками курки і відставте на 10-30 хвилин.
Масло налейте в сотейник (сковороду), нагрейте до 180°C. Злийте маринад, обваляйте шматочки курки в крохмалі.
Обсмажте до рум'яної скоринки протягом 3 хвилин. Вийміть і покладіть на решітку або паперовий рушник, щоб скло зайве масло.
Обсмажте ще раз до рівномірної рум'яної скоринки, покладіть на решітку.
Обсмажте ще раз до рівномірної рум'яної скоринки, покладіть на решітку.
Смачного!