Капуста в духовці з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
З стандартного набору, який є в холодильнику у будь-якої господині можна зробити смачне і ситне блюдо для всієї родини. Спробуйте рецепт, як приготувати капусту в духовці з картоплею.
Цей рецепт не відрізняється оригінальністю, але виходить дуже ситно і поживно. І якщо в якості начинки для пирогів використовують разом капусту і картоплю, то чому б не поєднати їх в одній страві. Капусту попередньо обсмажуємо на сковороді, а потім випікаємо в духовці шарами з картоплею.
- Картопля - 5 штук
- Капуста - 0, 5 штуки
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 3-4 зубчиків
- Сало - 300 грам
- Сир - 150 грам
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Крем - 6 Ст. Ложок
- Вода - 1 Склянка
1. Чистимо і нарізаємо дрібно цибулину, морковь чистим, моєму і подрібнюємо на крупній тертці, капусту шаткуємо. Сковороду відправляємо на вогонь і наливаємо трохи соняшникової олії, обсмажуємо цибулю і моркву, додаємо капусту, накриваємо кришкою і тушкуємо 10 хвилин.
2. Томатну пасту розводимо водою і перемішуємо до однорідної консистенції, наливаємо в сковороду.
3. Солимо і перчимо, закриваємо кришкою і тушкуємо до повної готовності.
4. Сало нарізаємо дрібно, деко застилає фольгою і кладемо шматочки, чистимо і моєму картоплю, нарізаємо тонкими шматочками і кладемо її на сало. Солимо і перчимо, чистимо і видавлюємо часник, змащуємо сметаною.
5. На картоплю викладаємо приготовлену капусту і розрівнюємо одним шаром.
6. Поверх капусти знову залишився картопля, солимо і перчимо, змащуємо сметаною і викладаємо шматочки сала. Додаємо кип'ячену воду до половини овочів, накриваємо фольгою.
7. Відправляємо форму в розігрітий до 200 градусів духовку на 50-60 хвилин. Потім дістаємо з духовки, знімаємо фольгу і посипаємо натертим сиром, відправляємо в духовку ще на 10-15 хвилин. Дістаємо форму і подаємо до столу.