Капуста, тушкована з квасолею
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт мені попався випадково. Потрібно було щось приготувати для пісного столу, а виявилося просто мегавкусно. Пробуйте і ви приготувати таку страву, точно не пошкодуєте!
Не обов'язково використовувати тільки такий вид консервованої квасолі. Можна взяти будь-який з продаються в вашому найближчому магазині. Можна взяти квасоля в томаті, квасоля в мексиканському соусі. Від соусу буде змінюватися і смак страви. Квасоля можна приготувати вдома заздалегідь, а при приготуванні капусти додати разом з квасолею трохи томатної пасти. Розповідаю і показую, як приготувати капусту, тушковану з квасолею.
- Білокачанна капуста - 500 грам
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Квасоля консервована в банках - 1 штука
- Сіль, спеції - За смаком
- Печериці - 200 грам
Для приготування страви необхідно нашаткувати білокачанну капусту тонкою смужкою. Складіть її в миску.
Ріпчасту цибулю нарізаємо кубиком. Для мого варіанту страви я використовую тільки цибулю, але можна додати і морква. Я хотіла зловити неповторний смак смаженої капусти без солодких ноток моркви.
На рослинному маслі злегка обсмажити цибулю. Додайте капусту - і відразу перемішайте. Якщо цього не зробити, цибуля, залишився на дні сковороди, обов'язково підгорить.
Зменшіть вогонь і, періодами помішуючи, обсмажте капусту до м'якості. Поки капуста смажиться, наріжте шампіньйони.
Відкрийте банку з консервованою квасолею. У мене квасоля в гострому соусі. Його не було зливайте.
Коли капуста стане м'якою, додайте гриби. Тушіте 10 хвилин.
Додайте консервовану квасолю разом з соусом.
Змішайте квасоля з капустою. Додайте спеції за смаком. Мені знадобилася тільки сіль. Подайте блюдо до столу.