Капуста квашена
(покроковий рецепт з фото)
Ну хто з нас не їв квашену капусту? Це одна з простих закусок на зиму. Вона низькокалорійна, універсальна і недорога. Так що її часто заготовляють. Рецептів багато, може, і мій вам підійде?
Головне завдання - зробити правильну систему для бродіння. А так вам залишиться тільки нашаткувати все овочі. Текстура інгредієнтів виходить хрусткою і соковитою. І вона може стати основою для салатів (наприклад, для вінегрету). Так що вам обов'язково треба дізнатися про те, як приготувати капусту квашену.
- Білокачанна капуста - 2 кілограма
- Сіль - 30 грам
- Морква - 2-3 штук
- Борошно житнє - 1 Ст. Ложка
У велику ємність нашинкуйтекапусту і натріть крупно морква.
Додайте до овочів сіль. Рівномірно розподіліть її, перемішавши інгредієнти.
У велику ємність для бродіння всипте борошно і викладіть 2 капустяних листа.
Зверху поставте вантаж. Залиште капусту при кімнатній температурі на 2 дня. Іноді піднімайте гніт і знову ставте.
Готову квашену капусту перекладіть в банку з кришкою і приберіть в холодильник. Можна додати зелені.