Рецепт Капуста квашена фото

Капуста квашена
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Капуста
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Заготовки , Квашення
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 дн. 14 г. 0 хв.

Ну хто з нас не їв квашену капусту? Це одна з простих закусок на зиму. Вона низькокалорійна, універсальна і недорога. Так що її часто заготовляють. Рецептів багато, може, і мій вам підійде?

Опис приготування:

Головне завдання - зробити правильну систему для бродіння. А так вам залишиться тільки нашаткувати все овочі. Текстура інгредієнтів виходить хрусткою і соковитою. І вона може стати основою для салатів (наприклад, для вінегрету). Так що вам обов'язково треба дізнатися про те, як приготувати капусту квашену.

  • Білокачанна капуста - 2 кілограма
  • Сіль - 30 грам
  • Морква - 2-3 штук
  • Борошно житнє - 1 Ст. Ложка
капуста квашена - фото крок 1
У велику ємність нашинкуйтекапусту і натріть крупно морква.
капуста квашена - фото крок 2
Додайте до овочів сіль. Рівномірно розподіліть її, перемішавши інгредієнти.
капуста квашена - фото крок 3
У велику ємність для бродіння всипте борошно і викладіть 2 капустяних листа.
капуста квашена - фото крок 4
Зверху поставте вантаж. Залиште капусту при кімнатній температурі на 2 дня. Іноді піднімайте гніт і знову ставте.
капуста квашена - фото крок 5
Готову квашену капусту перекладіть в банку з кришкою і приберіть в холодильник. Можна додати зелені.

Схожі рецепти