Кальмар з салатом Вакаме
(покроковий рецепт з фото)
Пікантне блюдо з кальмара з японським салатом Вакаме.
Кількість порцій: 2
- Масло кунжутне - 30 мілілітрів
- Кальмар - 450 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець - 1 Чайна ложка
- Перець чилі паста - 1 Чайна ложка
- Салат Вакаме - 150 грам
- Горіхи Кешью - 100 грам
Інгредієнти для приготування:
Вставте ніж в трубчастого кальмара, зробіть розріз з одного боку (уздовж) і відкрийте морепродукт, щоб зробити плоскі листи. Використовуючи кінчик ножа зробіть надрізи на внутрішній стороні листів (нЕ наскрізь) на відстані 1 см один від одного по діагоналі. Розрізати лист кальмара навпіл, а потім поперек для того, щоб вийшли 4 прямокутника. Нарізати всі отримані шматочки на 8 трикутників. Замочіть морепродукти в молоці з шматочками ківі мінімум на 30 хвилин (краще на ніч). Ківі мають в собі фермент, який впливаючи на білки кальмара розм'якшує його.
Злити воду і промити трикутники. Нагріти масло в сковороді з товстим дном. Викласти кальмари в сковороду. Відразу ж додати сіль і чилі пасту. Обсмажувати кальмари протягом 3 хвилин, перевертаючи пару раз. Додати горіхи Кешью. Викласти салат Вакаме в блюдо, поверх покласти морепродукти з горішками. Подавати відразу ж.