Рецепт Кальмар в духовці фото

Кальмар в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Корейська кухня
Риба та морепродукти , Морепродукти , Кальмари
Пісні страви
На обід , На вечерю
Страви в паніровці
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 40 хв.

Думаю, що не стану винятком, якщо зізнаюся, що є любителем класного смачного холодного пива ... А до нього завжди хочеться чогось перекусити. Коли плануємо вечір з друзями, готую кальмари.

Опис приготування:

Але що б хоч якось зменшити"шкоди" від такої малокорисною трапези, готую кільця кальмара не у фритюрі, як це зазвичай прийнято, а в духовці. І сьогодні поділюся якраз-таки таким рецептом, як приготувати кальмара в духовці. Виходить класна гаряча закуска!

  • Кальмар - 450 грам (я купую вже нарізані кільця)
  • Яйця - 2 штуки (великого розміру)
  • Борошно - 0, 5 склянки
  • Панірувальні сухарі - 2 склянки
  • Італійські трави - За смаком
  • Лимон - 0, 5 штуки (по бажанню)
кальмар в духовці - фото крок 1
Поставте духовку розігріватися до 200 градусів. Візьміть деко (або відразу 2) і застеліть папером для випічки. Кальмара, якщо він у вас заморожений, необхідно розморозити, очистіть і наріжте кільцями. Я купив вже нарізані кільця кальмара.
кальмар в духовці - фото крок 2
У невеликій ємності збийте 2 яйця. Відставте поки цю мисочку в сторону. У дві окремі мисочки висипте борошно і сухарі. До сухарів додайте суміш італійських сушених трав і перемішайте. Тепер кожне кільце кальмара спочатку обваляйте в борошні (постукуючи об край тарілочки, щоб зайве обсипати), потім умочіть в яйце (теж постукуючи) і, нарешті, в сухарі. Викладіть на деко.
кальмар в духовці - фото крок 3
Запікайте хвилин 15-20, до красивої золотистої скоринки. Потім переверніть на іншу сторону і запікайте ще хвилин 10. Подавайте до столу теплими, з коханим томатним соусом і окропивши лимонним соком (по бажанню).

Схожі рецепти