Кальмар в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Думаю, що не стану винятком, якщо зізнаюся, що є любителем класного смачного холодного пива ... А до нього завжди хочеться чогось перекусити. Коли плануємо вечір з друзями, готую кальмари.
Але що б хоч якось зменшити "шкоди" від такої малокорисною трапези, готую кільця кальмара не у фритюрі, як це зазвичай прийнято, а в духовці. І сьогодні поділюся якраз-таки таким рецептом, як приготувати кальмара в духовці. Виходить класна гаряча закуска!
- Кальмар - 450 грам (я купую вже нарізані кільця)
- Яйця - 2 штуки (великого розміру)
- Борошно - 0, 5 склянки
- Панірувальні сухарі - 2 склянки
- Італійські трави - За смаком
- Лимон - 0, 5 штуки (по бажанню)
Поставте духовку розігріватися до 200 градусів. Візьміть деко (або відразу 2) і застеліть папером для випічки. Кальмара, якщо він у вас заморожений, необхідно розморозити, очистіть і наріжте кільцями. Я купив вже нарізані кільця кальмара.
У невеликій ємності збийте 2 яйця. Відставте поки цю мисочку в сторону. У дві окремі мисочки висипте борошно і сухарі. До сухарів додайте суміш італійських сушених трав і перемішайте. Тепер кожне кільце кальмара спочатку обваляйте в борошні (постукуючи об край тарілочки, щоб зайве обсипати), потім умочіть в яйце (теж постукуючи) і, нарешті, в сухарі. Викладіть на деко.
Запікайте хвилин 15-20, до красивої золотистої скоринки. Потім переверніть на іншу сторону і запікайте ще хвилин 10. Подавайте до столу теплими, з коханим томатним соусом і окропивши лимонним соком (по бажанню).