Качка з яблуками і капустою
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні хочу поділитися з вами незвичайним рецептом приготування качки в духовці: не тільки з яблуками, але і з капустою. Виходить дійсно дуже незвично і найголовніше - смачно. Спробуйте!
Качку з яблуками готував, напевно, кожен, а ось з яблуками і капустою, я впевнена, пробували не всі. Для приготування цієї страви можна взяти як свіжу капусту, так і квашену. У мене під рукою був готовий салат з капусти з морквою, я вирішила використовувати його. Капуста в цьому рецепті дійсно незамінна: качка, запечіть на капустяної подушці, насичується її ароматом. Смак теж виходить дуже незвичайним і оригінальним. Дуже раджу вам спробувати приготувати качку з яблуками і капустою.
- Качка - 1/2 штуки(700-800 г)
- Яблука - 2 штуки
- Капуста - 300 грам (свіжа і квашена)
- Сіль, перець - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Я використовую половину качки, на сім'ю з 3 людина (та ще й з маленькою дитиною) вистачить цілком. Качку слід добре промити, видаліть всі можливі пір'ячко.
Якщо ви використовуєте свіжу капусту, то наріжте її ножем або за допомогою спеціальної терки. Якщо ж використовуєте квашену капусту, то відіжміть її від соку і промийте. Зверніть увагу: з квашеною капустою качка вийде злегка кислуватою. Викладіть капусту на дно керамічної форми для запікання.
Зверху викладіть качку, яку попередньо натріть сіллю і перцем. Яблука наріжте невеликими кубиками і покладіть на качку і поряд з нею. От і все, на цьому активний етап закінчується. Надішліть качку в духовку на 1-1, 5 годину (температура - 170 градусів). Тривалість приготування залежить і від розміру качки, і від її віку, і від того, домашня вона або магазинна. Домашня качка запікається довше хвилин на 30-40 - перевірено.
У процесі запікання кожні 30 хвилин поливайте качку зверху виділився жиром, тоді вона вийде дуже соковитою. Качка з яблуками і капустою готова! Подавайте її прямо в формі, в якій вона запікалася. І обов'язково накладайте в тарілки не тільки м'ясо, але і капусту і яблука, вони теж вийшли неймовірно смачними, просочившись качиним жиром!