Качка в яблуках
(покроковий рецепт з фото)
Святковий стіл не обходиться без коронного м'ясної страви. Сьогодні пропоную зробити його за моїм рецептом і це качка в яблуках. Можете використовувати різні овочі, ягоди і ароматні трави. Приступимо!
Щоб вийшла гарна карамельна скоринка, потрібно змастити качку медом перед тим, як відправити її в духовку. До яблук можна додати інші фрукти, наприклад, апельсини, лимон, ягоди, а також розмарин, чебрець. Подавайте качку ще теплою, з гарніром з картоплі, зі свіжими овочами.
- Качка - 2, 5 кілограма
- Яблука - 2 штуки
- Чебрець - 3 штуки (гілочки)
- Розмарин - 3 штуки (гілочки)
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
- Шалот - 2 штуки
- Журавлина - 125 грам
- Червоне вино - 1 Склянка
- Бальзамічний оцет - 2 чайних ложки
1
Яблука помийте і наріжте часточками. Очистіть шалот і розріжте кожен на 4 частини. Вимийте журавлину.
2
Вимийте качку, обсушити її серветками, потім натріть сіллю і чорним меленим перцем.
3
Всередину покладіть 1 яблуко, по 1 гілочці розмарину і чебрецю.
4
Викладіть качку в жаротривку форму, а навколо неї розподіліть залишився яблуко, журавлину, шалот, розмарин і чебрець, змастіть качку медом.
5
Розігрійте духовку до 180 градусів і відправте качку на 2-2, 5 годину, потім вийміть її з духовки і накрийте фольгою.
6
У сотейник налийте червоне вино і оцет, надішліть на вогонь, додайте яблука, журавлину, шалот і трави, які лежали навколо качки.
7
Після закипання зменшіть вогонь і варіть до зменшення маси в 2 рази.
8
Тим часом, зніміть фольгу, розподіліть соус разом з шматочками фруктів і овочів навколо качки. Подавайте її до столу цілком, а потім розріжте шматочками.
9
Смачного!