Рецепт Качка в яблуках фото

Качка в яблуках
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Качка
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, Страви цілком

Святковий стіл не обходиться без коронного м'ясної страви. Сьогодні пропоную зробити його за моїм рецептом і це качка в яблуках. Можете використовувати різні овочі, ягоди і ароматні трави. Приступимо!

Щоб вийшла гарна карамельна скоринка, потрібно змастити качку медом перед тим, як відправити її в духовку. До яблук можна додати інші фрукти, наприклад, апельсини, лимон, ягоди, а також розмарин, чебрець. Подавайте качку ще теплою, з гарніром з картоплі, зі свіжими овочами.

  • Качка - 2, 5 кілограма
  • Яблука - 2 штуки
  • Чебрець - 3 штуки (гілочки)
  • Розмарин - 3 штуки (гілочки)
  • Мед - 2 Ст. Ложки
  • Сіль, перець - За смаком
  • Шалот - 2 штуки
  • Журавлина - 125 грам
  • Червоне вино - 1 Склянка
  • Бальзамічний оцет - 2 чайних ложки
1
Яблука помийте і наріжте часточками. Очистіть шалот і розріжте кожен на 4 частини. Вимийте журавлину.
2
Вимийте качку, обсушити її серветками, потім натріть сіллю і чорним меленим перцем.
3
Всередину покладіть 1 яблуко, по 1 гілочці розмарину і чебрецю.
4
Викладіть качку в жаротривку форму, а навколо неї розподіліть залишився яблуко, журавлину, шалот, розмарин і чебрець, змастіть качку медом.
5
Розігрійте духовку до 180 градусів і відправте качку на 2-2, 5 годину, потім вийміть її з духовки і накрийте фольгою.
6
У сотейник налийте червоне вино і оцет, надішліть на вогонь, додайте яблука, журавлину, шалот і трави, які лежали навколо качки.
7
Після закипання зменшіть вогонь і варіть до зменшення маси в 2 рази.
8
Тим часом, зніміть фольгу, розподіліть соус разом з шматочками фруктів і овочів навколо качки. Подавайте її до столу цілком, а потім розріжте шматочками.
9
Смачного!

Схожі рецепти