Качка в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Що у вас на вечерю? Хочу запропонувати простий варіант, як приготувати качку в духовці. Ніжна, соковита, апетитна, з додаванням яблучок - це прекрасна ідея. Якщо згодні, запам'ятовуйте рецепт!
Можна при бажанні придумати найрізноманітніші і пікантні маринади, проте ось такий класичний простий варіант, на мій погляд, теж вартий уваги. Крім яблук, нафарширувати качку можна скибочками цибулі і часником. Подавати до столу страву можна з гарніром за смаком, а також з улюбленим соусом, наприклад.
- Качка - 1 штука
- Яблуко - 4-5 штук
- Сіль, перець, спеції - За смаком
1. Качку вимийте, обсушити і викладіть у жароміцних форму.
2. З'єднайте сіль, перець, спеції (в даному випадку сушений майоран), натріть ними птицю з усіх боків.
3. Вимийте і висушіть яблука, видаліть серцевини і наріжте фрукти часточками.
4. Наповніть качку яблучками.
5. Закріпіть шкіру по краях за допомогою дерев'яних шпаг.
6. Надішліть форму з качкою в розігріту до 180 градусів духовку, запікайте 2.5-4 годину, в залежності від розміру птиці. В процесі обов'язково діставайте качку і поливайте жирком.
7. Ось така краса! Качка в духовці в домашніх умовах готова і може бути подана до столу.
Смачного!
Смачного!