Качка на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Ніжне, тане в роті м'ясо птиці з соковитими сливами - справжнє свято для гурманів. Вашій увазі рецепт качки на сковороді - дивимося і запам'ятовуємо!
Легкість приготування завжди ознака хорошого страви. Для приготування качки на сковороді вам будуть потрібні стегна або можна всю тушку взяти. Птах повинна бути свіжою і в міру угодованої. Зливи краще вибирати кислі - тоді з медом вони створять пікантне і унікальне смакової доповнення в м'яса. Дивимося рецепт.
- Качка - 1 кілограм
- Бекон - 130 грам
- Великі сливи - 10 штук
- Сухе вино - 200 мілілітрів
- Меду - 50 грам
- Чебрець - За смаком
- Кунжут - 30 грам
Порубати качку на середні шматки, ображати зайвий жир.
Обсмажуємо в невеликій кількості олії на сковороді з двох сторін. Чи не зажарьте!
Зливи поріжте навпіл, видаліть кісточки.
У форму для випікання викладіть качку, сливи, посипте гілочками чебрецю, кунжутним насінням, медом і вином. Відправляємо в духовку на 80 хвилин при 180 З. А поки можна зробити легкий гарнір у вигляді салату або рису.
До речі, можна замість духовки гасити качку точно так же в казані або в глибокій сковороді.
Ось і готова качка на сковороді! Подаємо з салатом зі свіжої капусти. Смачного!
Ось і готова качка на сковороді! Подаємо з салатом зі свіжої капусти. Смачного!