Качина грудка в помаранчевій глазурі
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 30 хв.
Вибираєте закуски для урочистого обіду? Хочу запропонувати вам качину грудку в помаранчевій глазурі. Тонкі скибочки качиного м'яса відмінно доповнюють пікантний смак апельсинової цедри. Приємного!
Опис приготування:
Качину грудку легко приготувати, головне, не пересушить. Для цього ми обсмажити її на розпеченій сковороді, щоб утворилася скоринка і все соки збереглися всередині, а також будемо запікати, загорнувши у фольгу. Про решту родзинки цієї страви розповім в покроковому рецепті нижче!
- Грудка качина - 2 штуки
- Апельсин - 2 штуки
- Сіль - За смаком
- Перець білий - 1/2 чайних ложки
- Перець чорний мелений - За смаком
- Коньяк - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
Грудку промийте та висушіть. Апельсини ретельно вимийте, протріть шкірку.
З апельсина зніміть цедру, вичавіть сік. Натріть м'ясо сіллю і чорним меленим перцем. Зробіть зверху неглибокі хрестоподібні надрізи.
Обсмажте на розігрітій оливковій олії по 5 хвилин з кожного боку.
Загорніть кожну грудку в фольгу, поставте запікати в розігріту до 200 градусів духовку на 15-20 хвилин.
Поки м'ясо запікається, приготуйте глазур. Апельсинову цедру наріжте тонкою соломкою, залийте соком, додайте сіль, білий перець. Уварите в два рази. Влийте коньяк, готуйте ще 2 хвилини. Накрийте кришкою, дайте настоятися.
М'ясо наріжте тонкими скибочками. Викладіть на апельсинову цедру, зверху полийте глазур'ю. Подавайте з кільцями апельсина. Смачного!