Рецепт Качина грудка в помаранчевій глазурі фото

Качина грудка в помаранчевій глазурі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Птах, Фрукти, Апельсин, Качка, Качина грудка
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На швидку руку, На святковий стіл
Солоне

Вибираєте закуски для урочистого обіду? Хочу запропонувати вам качину грудку в помаранчевій глазурі. Тонкі скибочки качиного м'яса відмінно доповнюють пікантний смак апельсинової цедри. Приємного!

Качину грудку легко приготувати, головне, не пересушить. Для цього ми обсмажити її на розпеченій сковороді, щоб утворилася скоринка і все соки збереглися всередині, а також будемо запікати, загорнувши у фольгу. Про решту родзинки цієї страви розповім в покроковому рецепті нижче!

  • Грудка качина - 2 штуки
  • Апельсин - 2 штуки
  • Сіль - За смаком
  • Перець білий - 1/2 чайних ложки
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Коньяк - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
качина грудка в помаранчевій глазурі - фото крок 1
Грудку промийте та висушіть. Апельсини ретельно вимийте, протріть шкірку.
качина грудка в помаранчевій глазурі - фото крок 2
З апельсина зніміть цедру, вичавіть сік. Натріть м'ясо сіллю і чорним меленим перцем. Зробіть зверху неглибокі хрестоподібні надрізи.
качина грудка в помаранчевій глазурі - фото крок 3
Обсмажте на розігрітій оливковій олії по 5 хвилин з кожного боку.
качина грудка в помаранчевій глазурі - фото крок 4
Загорніть кожну грудку в фольгу, поставте запікати в розігріту до 200 градусів духовку на 15-20 хвилин.
качина грудка в помаранчевій глазурі - фото крок 5
Поки м'ясо запікається, приготуйте глазур. Апельсинову цедру наріжте тонкою соломкою, залийте соком, додайте сіль, білий перець. Уварите в два рази. Влийте коньяк, готуйте ще 2 хвилини. Накрийте кришкою, дайте настоятися.
качина грудка в помаранчевій глазурі - фото крок 6
М'ясо наріжте тонкими скибочками. Викладіть на апельсинову цедру, зверху полийте глазур'ю. Подавайте з кільцями апельсина. Смачного!

Схожі рецепти