Качина грудка в помаранчевій глазурі
(покроковий рецепт з фото)
Вибираєте закуски для урочистого обіду? Хочу запропонувати вам качину грудку в помаранчевій глазурі. Тонкі скибочки качиного м'яса відмінно доповнюють пікантний смак апельсинової цедри. Приємного!
Качину грудку легко приготувати, головне, не пересушить. Для цього ми обсмажити її на розпеченій сковороді, щоб утворилася скоринка і все соки збереглися всередині, а також будемо запікати, загорнувши у фольгу. Про решту родзинки цієї страви розповім в покроковому рецепті нижче!
- Грудка качина - 2 штуки
- Апельсин - 2 штуки
- Сіль - За смаком
- Перець білий - 1/2 чайних ложки
- Перець чорний мелений - За смаком
- Коньяк - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
Грудку промийте та висушіть. Апельсини ретельно вимийте, протріть шкірку.
З апельсина зніміть цедру, вичавіть сік. Натріть м'ясо сіллю і чорним меленим перцем. Зробіть зверху неглибокі хрестоподібні надрізи.
Обсмажте на розігрітій оливковій олії по 5 хвилин з кожного боку.
Загорніть кожну грудку в фольгу, поставте запікати в розігріту до 200 градусів духовку на 15-20 хвилин.
Поки м'ясо запікається, приготуйте глазур. Апельсинову цедру наріжте тонкою соломкою, залийте соком, додайте сіль, білий перець. Уварите в два рази. Влийте коньяк, готуйте ще 2 хвилини. Накрийте кришкою, дайте настоятися.
М'ясо наріжте тонкими скибочками. Викладіть на апельсинову цедру, зверху полийте глазур'ю. Подавайте з кільцями апельсина. Смачного!