Кабачки, запечені з індичкою
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися з вами простим рецептом кабачків, запечених з індичкою. Блюдо добре доповнить будь-який гарнір, але можна подавати його і окремо. Запікається як в духовці, так і в мультиварці. Раджу!
Хочу вам розповісти, як приготувати кабачки, запечені з індичкою. Індичка - дієтичне м'ясо, тому це блюдо, як правило, я готую в мультиварці без додавання масла (для більшої користі). Якщо хочете ще більше "полегшити" ця страва, приберіть з рецепта рис і сир, вийде дуже дієтичний обід або вечерю!
- Кабачки - 2 штуки
- Цибуля - 2 штуки
- Перець болгарський - 1 штука
- Філе індички - 500 грам (я використовувала готовий фарш, але рекомендую перекрутити філе в м'ясорубці)
- Сир твердий - 100 грам
- Мал - 1 Склянка
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Помідори - 3 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Спеції - За смаком
1. Кабачки миємо, обсушуємо і нарізаємо великими шматками. З кожного ложечкою виймаємо серединку, щоб вийшли "стаканчики" . Натираємо кожен сіллю і спеціями.
2. М'якоть від кабачків перетираємо в блендері. Філе подрібнити, змішаємо з рисом, спеціями і м'якоттю кабачків. Фаршируємо стаканчики.
3. Для соусу-заливки змішаємо спочатку помідори, перець і часник в блендері. Далі додамо сметану, трохи солі і борошно. Поливаємо кабачки соусом зверху і посипаємо тертим сиром.
3. Готуємо в мультиварці в режимі "гасіння" або "випічка" 40 хвилин. Якщо недостатньо - збільшимо час готування. У духовці страва запікається приблизно годину. Ось така виходить краса!