Кабачки з сиром в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любитель смачних і корисних запіканок, то ви обов'язково повинні спробувати мій рецепт, як приготувати кабачки з сиром в духовці. Ця страва кожному припаде до смаку: воно легке і соковите.
В цьому році у мене був небувалий урожай кабачків, і що я тільки з них не робила! І консервувала, і смажила, і крем-супи варила, і в духовці запікала. Багато моїх рецептів приготування кабачків ви можете знайти на цьому сайті. А сьогодні хочу запропонувати рецепт запечених кабачків з сиром. Кабачки виходять дуже ніжними, а завдяки цибулі - ще й ароматними. Сир доповнює смак і робить блюдо схожим на італійську запіканку.
- Кабачки - 1-2 штук
- Сир твердий - 150 грам
- Цибуля - 1-2 штук
- Сіль - 1 щіпка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Кабачки очистіть і промийте. Цибулю очистіть від лушпиння.
Молоденькі кабачки порізати тонкими пластинами. Якщо кабачки у вас великі і лежали, то краще зняти шкірку. Цибуля поріжте півкільцями.
Натріть твердий сир. Форму змастіть соняшниковою олією. На дно покладіть пластини кабачка, зверху цибулю. Насипте шар сиру.
Повторюйте якщо, поки не заповниться форма. Шари кабачків не забудьте трохи присолити. На верхній шар покладіть побільше сиру, щоб вийшла корочка при запіканні.
Запікайте кабачки в духовці 30-40 хвилин при 180 градусах. Подавати блюдо можна прямо в формі, в якій воно готувалося або ж виклавши на тарілку. Смачного!