Кабачки тушковані з часником
(покроковий рецепт з фото)
Минулорічний урожай кабачків у нас був настільки рясним, що, мабуть, не залишилося таких рецептів з цим овочем, яких би я не випробувала. Але цей, старий і випробуваний - один з кращих!
Цей рецепт приготування кабачків, тушкованих з часником, в моїй родині "експлуатується" вже довгі роки. І не дарма, адже такі кабачки можна їсти гарячими і холодними, а подавати як самостійне блюдо, гарнір або закуску. Калорій в них мінімум, тому на фігурі вони не позначаються, а користі дуже багато, адже в кабачках вітамінів і мікроелементів - захитаєшся!
До речі, приготувати кабачки тушковані з часником можна не тільки зі свіжих, але і сушених кабачків - аромат у страви буде дивовижний, чимось нагадує гриби.
Хай щастить!
- Кабачки - 2 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
- Морква - 1-2 штук
- Часник - 5-6 зубчиків
- Пучок кропу - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком (я віддаю перевагу мелений перець і лавровий лист)
- Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
- Лимон - 1/2 штуки
- Цукор - 1 Чайна ложка
Кабачки вимити, обсушити і нарізати досить великими кубиками.
Нарізати цибулю.
І морква.
Часник очистити і подрібнити ножем.
На середньому вогні розігріти казан або сковороду з високими бортами. Вилити масло, як тільки воно стане рідким, як вода - викласти часник і обсмажувати 1 хвилину, постійно помішуючи лопаткою.
Закинути морква і обсмажувати при постійному помішуванні ще 4-5 хвилин.
Потім додати цибулю і кабачки, перемішати, накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні хвилин 15-20, періодично обережно помішуючи - у кабачків дуже ніжна м'якоть, якщо заважати інтенсивно, вони розваляться і стануть нагадувати пюре.
Видавимо сік з половинки лимона.
Додамо лимонний сік, сіль, цукор і спеції, перемішаємо, потім 5 хвилин і вимкнемо.
Готову страву посипати дрібно нарізаною зеленню кропу.
Смачного!
Готову страву посипати дрібно нарізаною зеленню кропу.
Смачного!