Рецепт Кабачки тушковані з часником фото

Кабачки тушковані з часником
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Кабачок
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , Корисний обід , Легка вечеря
Гарячі страви
Кількість порцій: 5-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Минулорічний урожай кабачків у нас був настільки рясним, що, мабуть, не залишилося таких рецептів з цим овочем, яких би я не випробувала. Але цей, старий і випробуваний - один з кращих!

Опис приготування:

Цей рецепт приготування кабачків, тушкованих з часником, в моїй родині"експлуатується" вже довгі роки. І не дарма, адже такі кабачки можна їсти гарячими і холодними, а подавати як самостійне блюдо, гарнір або закуску. Калорій в них мінімум, тому на фігурі вони не позначаються, а користі дуже багато, адже в кабачках вітамінів і мікроелементів - захитаєшся!

До речі, приготувати кабачки тушковані з часником можна не тільки зі свіжих, але і сушених кабачків - аромат у страви буде дивовижний, чимось нагадує гриби.

Хай щастить!

  • Кабачки - 2 кілограма
  • Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
  • Морква - 1-2 штук
  • Часник - 5-6 зубчиків
  • Пучок кропу - 1 штука
  • Сіль - За смаком
  • Спеції - За смаком (я віддаю перевагу мелений перець і лавровий лист)
  • Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
  • Лимон - 1/2 штуки
  • Цукор - 1 Чайна ложка
кабачки тушковані з часником - фото крок 1
Кабачки вимити, обсушити і нарізати досить великими кубиками.
кабачки тушковані з часником - фото крок 2
Нарізати цибулю.
кабачки тушковані з часником - фото крок 3
І морква.
кабачки тушковані з часником - фото крок 4
Часник очистити і подрібнити ножем.
кабачки тушковані з часником - фото крок 5
На середньому вогні розігріти казан або сковороду з високими бортами. Вилити масло, як тільки воно стане рідким, як вода - викласти часник і обсмажувати 1 хвилину, постійно помішуючи лопаткою.
кабачки тушковані з часником - фото крок 6
Закинути морква і обсмажувати при постійному помішуванні ще 4-5 хвилин.
кабачки тушковані з часником - фото крок 7
Потім додати цибулю і кабачки, перемішати, накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні хвилин 15-20, періодично обережно помішуючи - у кабачків дуже ніжна м'якоть, якщо заважати інтенсивно, вони розваляться і стануть нагадувати пюре.
кабачки тушковані з часником - фото крок 8
Видавимо сік з половинки лимона.
кабачки тушковані з часником - фото крок 9
Додамо лимонний сік, сіль, цукор і спеції, перемішаємо, потім 5 хвилин і вимкнемо.
Готову страву посипати дрібно нарізаною зеленню кропу.
Смачного!

Схожі рецепти