Рецепт Кабачки, фаршировані сиром фото

Кабачки, фаршировані сиром
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Молочні продукти, Сир, Часник, Кабачок
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Фаршировані

Відступимо від традиційних способів приготування кабачка і нафаршіруем його сиром. Ця не надто звична начинка приємно здивує вас і урізноманітнює звичайне меню. Відмінне блюдо для обіду або вечері!

Ви звикли фарширувати кабачки тільки м'ясними продуктами? Давайте відступимо від традицій і приготуємо їх з новою начинкою! Я розповім вам, як приготувати кабачки, фаршировані сиром. Відразу попереджаю: любителям ситно поїсти треба буде подати до таких кабачків ще й м'ясо. Ця страва відмінно підійде для обіду або вечері, готується воно легко і швидко.

  • Кабачки - 5 штук (молоді)
  • Сир - 400 грам
  • Сир твердий - 150 грам
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Зелень кропу, петрушки - 1 пучок
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1-2 Щепоток
  • Суміш перців мелена - 3 щіпки
  • Яйця - 2 штуки (по бажанню)
кабачки, фаршировані сиром - фото крок 1
Своїм та дрібно нарізаємо зелень.
кабачки, фаршировані сиром - фото крок 2
Очищаємо часник, подрібнюємо його. Можна дрібно порубати часничок, а можна пропустити його через чеснокодавку.
кабачки, фаршировані сиром - фото крок 3
Підготуємо начинку. Змішаємо сир, часник, зелень, яйця, сіль і перець.
кабачки, фаршировані сиром - фото крок 4
Начинка вийде трохи рідкуватий, але це не страшно.
кабачки, фаршировані сиром - фото крок 5
Сир натираємо на середній або крупній тертці.
кабачки, фаршировані сиром - фото крок 6
Кабачки миємо й розрізаємо вздовж на дві частини. Видаляємо серцевину з насінням, формуємо човники.
кабачки, фаршировані сиром - фото крок 7
Посипаємо човники перцем і сіллю.
кабачки, фаршировані сиром - фото крок 8
Заповнюємо кабачкові човники сирною начинкою.
кабачки, фаршировані сиром - фото крок 9
Посипаємо натертим сиром.
кабачки, фаршировані сиром - фото крок 10
Викладаємо на деко, змащений маслом, і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 40-50. Запікаємо до рум'яної скоринки сирної.
кабачки, фаршировані сиром - фото крок 11
І подаємо до столу. Смачного!

Схожі рецепти