Кабачки, фаршировані сиром
(покроковий рецепт з фото)
Відступимо від традиційних способів приготування кабачка і нафаршіруем його сиром. Ця не надто звична начинка приємно здивує вас і урізноманітнює звичайне меню. Відмінне блюдо для обіду або вечері!
Ви звикли фарширувати кабачки тільки м'ясними продуктами? Давайте відступимо від традицій і приготуємо їх з новою начинкою! Я розповім вам, як приготувати кабачки, фаршировані сиром. Відразу попереджаю: любителям ситно поїсти треба буде подати до таких кабачків ще й м'ясо. Ця страва відмінно підійде для обіду або вечері, готується воно легко і швидко.
- Кабачки - 5 штук (молоді)
- Сир - 400 грам
- Сир твердий - 150 грам
- Часник - 4-5 зубчиків
- Зелень кропу, петрушки - 1 пучок
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1-2 Щепоток
- Суміш перців мелена - 3 щіпки
- Яйця - 2 штуки (по бажанню)
Своїм та дрібно нарізаємо зелень.
Очищаємо часник, подрібнюємо його. Можна дрібно порубати часничок, а можна пропустити його через чеснокодавку.
Підготуємо начинку. Змішаємо сир, часник, зелень, яйця, сіль і перець.
Начинка вийде трохи рідкуватий, але це не страшно.
Сир натираємо на середній або крупній тертці.
Кабачки миємо й розрізаємо вздовж на дві частини. Видаляємо серцевину з насінням, формуємо човники.
Посипаємо човники перцем і сіллю.
Заповнюємо кабачкові човники сирною начинкою.
Посипаємо натертим сиром.
Викладаємо на деко, змащений маслом, і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 40-50. Запікаємо до рум'яної скоринки сирної.
І подаємо до столу. Смачного!