Італійський суп
(покроковий рецепт з фото)
Італійська кухня будується в першу чергу на поєднанні морепродуктів середземноморської зони і овочів. Отже, пора дізнатися, як приготувати італійський суп з квасолі і каракатиці!
При подачі можна покласти в центр тарілки кілька квасолин. Суп виходить густим, так що вони не потонуть, а будуть ефектною прикрасою. Подавайте суп теплим або повністю остиглим. А особливо смачним він буде, якщо ви будете використовувати не магазинні макаронні вироби, а самостійно приготуєте справжню домашню пасту! Гості будуть в захваті!
- Karakatitsa - 200 грам
- Макаронні вироби - 120 грам (ріжки або щось ще, але не довгі спагетті)
- Томатна паста - 80 грам
- Квасоля - 2 Ст. Ложки (червона консервована)
- Чебрець - 1 штука (одна гілочка або сушений чебрець на кінчику чайної ложки)
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
1
Каракатиць промийте і поріжте на невеликі шматочки (приблизно на 4 частини кожну).
2
У глибокій каструлі пару хвилин обсмажте шматочки каракатиць на оливковій олії.
3
Додати сіль, поперчіть, додайте томатну пасту. Перемішайте, зменшіть вогонь до мінімуму і тушкуйте ще хвилину.
4
Додайте 700 грам гарячої води і промиту квасолю. Закиньте гілочку чебрецю (можна замінити її сухим чебрецем на кінчику чайної ложки). Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть 10 хвилин.
5
Після закінчення цього часу чебрець необхідно буде виловити і викинути, а в каструлю покладіть макаронні вироби. Варіть 2-3 хвилини, зніміть суп з вогню і дайте йому охолонути.