Італійський салат з сиром і макаронами
(покроковий рецепт з фото)
У літню пору завжди хочеться легкості і свіжості! Цей простий у приготуванні салат італійської кухні вельми до речі підійде для ленчу чи вечері в спекотну погоду.
Італійський салат з сиром і макаронами виходить дуже ситним, тому може подаватися навіть як окрему страву до полуденка або вечері. У рецепті використовується тальятелле - класична італійська паста, типова для Болоньї. Здавалося б такі прості продукти: сир, помідори, макарони, шинка, оливки і зелень - а смак виходить просто приголомшливий і вишуканий!
- Шинка - 200 грам
- Сир Едам - 200 грам
- Помідори - 100 грам (червоні)
- Солодкий перець - 1 штука (жовтий)
- Тальятелле - 200 грам (підійдуть будь-які макаронні вироби твердих сортів)
- Петрушка - 5 грам
- Кріп - 5 грам
- Базилік - 5 грам (свіжий зелений)
- Оливки - 30 грам (без кісточок)
- Майонез - 80 грам
Нарізаємо сир у вигляді соломки і перекладаємо в миску.
Нарізаємо шинку у вигляді соломки і додаємо до сиру.
Нарізаємо помідори скибочками у вигляді півкіл і додаємо до решти інгредієнтів в миску. Далі нарізаємо солодкий перець у вигляді соломки і додаємо в посуд для приготування.
Варимо тальятелле (макарони) в злегка підсоленій воді і зливаємо воду за допомогою друшляка. Додаємо зварені макарони в миску.
Додаємо невелику кількість майонезу, перекладаємо отриману масу в салатницю і прикрашаємо кропом, петрушкою, базиліком і нарізаними навпіл оливками.