Італійський омлет «Frittata»
(покроковий рецепт з фото)
Я просто обожнюю сніданки з яєць, особливо такі ситні, як фрітатта. Сьогодні я розповім, як приготувати італійський омлет "фрітатта" . Повірте, ви точно полюбите це блюдо з першого разу. Приступимо?
Відмінний варіант ситного і смачного сніданку! За бажанням у фриттату можна додати кабачок і моцарелу. Так вона буде ще більш смачною і соковитою, а сир додасть їй тягучість. Обов'язково спробуйте приготувати це блюдо будинку, ви не пошкодуєте За бажанням омлет можна запекти в духовці.
- Яйця - 6 штук
- Молоко - 60 мілілітрів
- Сир - 50 грам
- Варена ковбаса - 150-200 грам
- Болгарський перець - 1 штука
- Ліловий цибулю - 1/2 штуки
- Помідор - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Оливкова олія - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль, перець, прянощі, zyeyelni - За смаком
Приготування італійського омлету починаємо з того, що очищаємо овочі (по необхідності) від шкірки. Нарізаємо цибулю тоненькими півкільцями.
Болгарський перчик нарізаємо великим кубиком.
Ковбаску нарізаємо тонкою соломкою.
Помідор потрібно буде також очистити від шкірки. Для цього на його поверхні потрібно зробити надрізи, а потім опускаємо овоч в окріп. Тримаємо пару хвилин, потім виймаємо. Шкірка злазить дуже легко.
Виймаємо серцевину, а очищену м'якоть помідора нарізаємо на шматочки.
Яйця змішуємо з тертим сиром, спеціями і сіллю. Збиваємо все віночком до однорідного стану.
На розпеченій сковороді обсмажуємо цибулю і часник до м'якості, потім додаємо ковбаску і болгарський перчик, тушкуємо пару хвилин.
Заливаємо яєчної сумішшю і готуємо на слабкому вогні. Як тільки омлет "схопиться", розподіляємо по його поверхні шматочки помідорів. Накриваємо кришкою і готуємо омлет на слабкому вогні протягом 3-5 хвилин.
Перед подачею прикрашаємо фриттату рубаною зеленню базиліка. Frittata готовий, смачного!