Ішльское тістечко (Ischler пирогів)
(покроковий рецепт з фото)
Ішльское (ішлерское) тістечко - ніжне і розсипчасте мигдальне тістечко з прошарком кисло-солодкого джему і покрите шоколадною глазур'ю. Цей рецепт ви знайдете в будь-який австрійської кулінарній книзі.
У 50-ті роки ХХ століття Ріхард Курт, головний кондитер «Цаунер» в красивому містечку Бад-Ішлі, створив ці тістечка. З тих пір вони стали популярними по всій Австрії, особливо на Різдво.
Хочете побувати в австрійській кондитерської? Приєднуйтесь і дивіться рецепт, як приготувати ішльское тістечко (Ischler пирогів).
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 80 грам
- Ванілін - 1 щіпка
- Мигдаль - 100 грам (подрібнений)
- Борошно - 200 грам
- Шоколад темний - 100 грам
- Вершки 35% - 2 Ст. Ложки
- Джем - 100 грам
- Горіхи рубані - 50 грам
Підготуйте необхідні інгредієнти для тіста.
Олія, цукор і ванілін збийте в пишну світлу масу. Додайте подрібнений мигдаль і борошно, замісіть однорідне тісто. Загорніть його в харчову плівку або фольгу, залиште в холодильнику на 1 час.
Розкачайте тісто в пласт товщиною 3-4 мм. Постинаєте гуртки по 5-8 см в діаметрі. Розкладіть заготовки на деку з пергаментом або силіконовим килимком для випічки.
Поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 12 хвилин.
Підготуйте інгредієнти для прошарку і глазурі. Шоколад поламайте на шматочки, помістіть в каструльку з подвійним дном, додайте вершки. На повільному вогні розтопіть до однорідності, зніміть з вогню.
На один гурток печива покладіть 1 немає. L. Гема, накрийте зверху другим гуртком.
Верхній гурток тістечка покрийте глазур'ю, присипте рубаними горішками (в ідеалі - fistashkami). Смачного!