Рецепт Ішльское тістечко (Ischler пирогів) фото

Ішльское тістечко (Ischler пирогів)
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Австрійська кухня
Борошно , Молочні продукти , Вершки , Горіхи , Вершкове масло , Мигдаль
Дієтичне харчування
На полуденок , Для дітей , На святковий стіл , Десерт , Полудень , День народження
Випічка , Солодке , Печиво , Тістечко
Кількість порцій: 20
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Ішльское (ішлерское) тістечко - ніжне і розсипчасте мигдальне тістечко з прошарком кисло-солодкого джему і покрите шоколадною глазур'ю. Цей рецепт ви знайдете в будь-який австрійської кулінарній книзі.

Опис приготування:

У 50-ті роки ХХ століття Ріхард Курт, головний кондитер «Цаунер» в красивому містечку Бад-Ішлі, створив ці тістечка. З тих пір вони стали популярними по всій Австрії, особливо на Різдво.

Хочете побувати в австрійській кондитерської? Приєднуйтесь і дивіться рецепт, як приготувати ішльское тістечко (Ischler пирогів).


  • Вершкове масло - 100 грам
  • Цукор - 80 грам
  • Ванілін - 1 щіпка
  • Мигдаль - 100 грам (подрібнений)
  • Борошно - 200 грам
  • Шоколад темний - 100 грам
  • Вершки 35% - 2 Ст. Ложки
  • Джем - 100 грам
  • Горіхи рубані - 50 грам
ішльское тістечко (Ischler пирогів) - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти для тіста.
ішльское тістечко (Ischler пирогів) - фото крок 2
Олія, цукор і ванілін збийте в пишну світлу масу. Додайте подрібнений мигдаль і борошно, замісіть однорідне тісто. Загорніть його в харчову плівку або фольгу, залиште в холодильнику на 1 час.
ішльское тістечко (Ischler пирогів) - фото крок 3
Розкачайте тісто в пласт товщиною 3-4 мм. Постинаєте гуртки по 5-8 см в діаметрі. Розкладіть заготовки на деку з пергаментом або силіконовим килимком для випічки.
ішльское тістечко (Ischler пирогів) - фото крок 4
Поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 12 хвилин.
ішльское тістечко (Ischler пирогів) - фото крок 5
Підготуйте інгредієнти для прошарку і глазурі. Шоколад поламайте на шматочки, помістіть в каструльку з подвійним дном, додайте вершки. На повільному вогні розтопіть до однорідності, зніміть з вогню.
ішльское тістечко (Ischler пирогів) - фото крок 6
На один гурток печива покладіть 1 немає. L. Гема, накрийте зверху другим гуртком.
ішльское тістечко (Ischler пирогів) - фото крок 7
Верхній гурток тістечка покрийте глазур'ю, присипте рубаними горішками (в ідеалі - fistashkami). Смачного!

Схожі рецепти