Інкаль
(покроковий рецепт з фото)
Інкаль - блюдо казахської кухні. Дуже ситне, смачне і просте. Подають його, як правило, на свята. Проте, воно не дороге, тому інкаль відмінно підійде для сімейної вечері.
İnkal або бешбармак, як правило, готують з баранини або яловичини. Але також іноді беруть качку. В цілому інкаль вдає із себе відварне м'ясо з картоплею і шматочками тонкого вареного тіста у вигляді ромбів або квадратів. Смажену цибулю і часник надають йому свою пікантність і особливий смак.
- Яловичина на кістці - 400 грам
- Картопля - 3 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Вершкове масло - 20 грам
- Борошно - 250 грам
- Яйце - 1 штука
- Вода - 0, 5 склянки
- Сіль - За смаком
- Кріп - 10 грам
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Приготуйте м'ясо для інкаля. Яловичину або баранину помийте і викладіть в каструлю. Залийте свіжою водою, щоб вона покривала м'ясо. Доведіть до кипіння, вогонь збавте до мінімуму і зніміть піну. Варіть 2-3 години до м'якості яловичини. Посоліть і поперчіть бульйон з м'ясом за смаком.
Картопля очистіть, помийте і наріжте. Викладіть в каструлю і залийте водою. Додати сіль за смаком. Варіть картоплю до готовності. Після воду злийте.
Ріпчасту цибулю очистіть, помийте і наріжте. Викладіть в сковороду.
Підсмажте цибулю у вершковому маслі.
Приготуйте тісто. У миску насипте борошно, розбийте яйце, додайте дрібку солі. Налийте воду і замісити досить круте тісто. Накрийте його харчовою плівкою і дайте відпочити 10-15 хвилин.
Потім розкачати тісто дуже тонко.
Наріжте невеликими ромбами зі стороною 4-5 см. Відваріть ці ромби в підсоленій воді, як варите локшину.
Викладіть ромби з тіста на тарілку. Зверху розкладіть відварну картоплю.
На картопля викладіть нарізане варене м'ясо.
На м'ясо викладіть смажену цибулю і за бажанням подрібнений часник.
Присипте блюдо нарізаною зеленню.
Інкаль готовий. Можна подавати до столу. Блюдо повинне бути гарячим.