Індичка в тесті
(покроковий рецепт з фото)
Цілу індичку запекти в тесті навряд чи вийде, а ось такий рецепт дуже стане в нагоді. Оригінальний смак і спосіб подачі індички в тесті прикрасить святковий стіл і обов'язково сподобається вашим гостям.
Індичку можна приготувати різними способами, але завжди хочеться, щоб страва була не тільки смачним, але і оригінальним. Один з таких варіантів - це індичка в тісті. М'ясо виходить соковитим, адже все соки зберігаються в оболонці з тіста. Рецепт приготування індички в тесті простий, а оригінальна подача сподобається і дорослим, і навіть дітям. Як приготувати індичку в тесті, дивіться і читайте прямо зараз.
- Філе індички - 300-400 грам
- Твердий сир - 300 грам
- Листкове тісто - 500 грам
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Яйце - 1 штука
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Перець чилі - 1/4 штуки
- Кунжут - 20 грам
- Сіль - 1 щіпка (за смаком)
- Чорний мелений перець - 1 щіпка (за смаком)
Приготуємо соус, в якому будемо маринувати індичку. Для цього змішаємо майонез з подрібненим в пюре перцем чилі. Додамо сіль і перець за смаком. Гарненько перемішати. Якщо ви не хочете використовувати перець чилі, то замініть його на будь-яку приправу (наприклад, запальний). Ну а якщо готуєте дітям, то можна обваляти філе в сметані без жодних приправ.
Філе індички промиваємо та нарізаємо не надто маленькими шматками. Перемішуємо з соусом і смажимо на попередньо розігрітій з рослинним маслом сковороді до золотистого кольору.
Твердий сир нарізаємо кубиками.
А тепер нанизуємо по черзі шматки філе з сиром на шпажки. Шпажки перед цим змочіть водою або рослинним маслом. Ще включимо і розігріємо до 180-200 градусів духовку, щоб не втрачати часу.
Листкове тісто розрізаємо на смужки і розгортаємо тонший. Далі акуратно обмотуємо шпажки з начинкою смужками тіста. Намагайтеся ретельно замотати, щоб не залишилося прогалин, в іншому випадку сир може витекти.
Щоб тісто зарум'янилося, спочатку змажемо його збитим яйцем, а потім посипем кунжутом.
Тепер змащуємо деко рослинним маслом, розкладаємо на ньому шпажки. Відправляємо в духовку і запікаємо до золотої скоринки.