Хрусткі деруни
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную рецепт смачних і хрустких дерунів - блюдо просте, але таке знамените. Відмінна ідея якщо хочеться приготувати щось швидке і ситне!
Смачні картопляні деруни - це відмінний варіант для ситного обіду. Хрустка скоринка миттєво викликає апетит, так що вся ваша сім'я залишиться задоволеною. Неодмінно приготуйте хрусткі деруни з картоплею.
- Картопля - 400 грам
- Яйця - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 80 грам
- Рослинна олія - 40 грам
- Сіль - 4 грами
- Чорний перець - 2 грами
Підготуйте інгредієнти.
Почищений картоплю натріть на крупній тертці, щоб деруни вийшли більш хрусткими за рахунок стружки. Картоплю відіжміть від зайвої вологи.
Вбийте до картопляної маси куряче яйце.
Ріпчасту цибулю наріжте кубиками і додайте до картоплі.
Картопляний фарш перемішайте, додайте сіль і перець.
Розігрійте масло в сковороді на середньому вогні, викладайте деруни ложкою, надаючи їм форму як на оладки.
Обсмажуйте деруни з двох сторін по 3-4 хвилини, поки не вийде рум'яна і хрустка скоринка.
Готову страву можна відразу подавати до столу, доповнивши його свіжою зеленню, овочами або сметаною. Смачного!