Рецепт Холодець з щуки фото

Холодець з щуки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Щука
На святковий стіл , Новий рік , Ювілей , Різдво
Холодець
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Холодець з щуки - таке блюдо, з яким доведеться повозитися, але повірте - воно того варте! Ніжна фарширована щука в желе тане в роті. Показую, як приготувати заливне з щуки.

Опис приготування:

Як ви можете переконатися нижче, рецепт приготування заливного з щуки вимагає деяких витрат часу. Але смак, повірте, компенсує всі. Це ніжне, смачне і яскраве блюдо викличе фурор на вашому святі. Я сподіваюся, що рецепт заливного з щуки з фото допоможе вам приготувати кулінарний шедевр. Удачі і приємного апетиту!

  • Щука - 2-3 кілограм
  • Хліб білий - 200 грам
  • Морква - 2 штуки (одна варена, друга сира)
  • Яйця - 2 штуки (одне сире, одне варене)
  • Цибуля - 1-2 штук
  • Зелень кропу - 100 грам
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки (половина солі - для щуки, друга половина - для желе)
  • Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
  • Лавровий лист - 1-2 штук
  • Желатин - 1-2 чайних ложок (з розрахунку 1, 5 чайних ложки на літр бульйону)
холодець з щуки - фото крок 1
Щуку чистим, моєму і готуємося знімати з неї шкурку.
холодець з щуки - фото крок 2
Відрізаємо голову і панчішки знімаємо шкіру. Акуратно ножем підрізаємо м'ясо, щоб"панчіх"був цілим.
холодець з щуки - фото крок 3
Ось що у нас вийшло. Відокремлюємо м'ясо від кісток.
холодець з щуки - фото крок 4
Перекрутити м'ясо щуки через м'ясорубку.
холодець з щуки - фото крок 5
Так само зробимо з цибулею і замоченим в молоці білим хлібом.
холодець з щуки - фото крок 6
Моєму кріп і дрібно-дрібно рубаємо.
холодець з щуки - фото крок 7
Змішуємо щучий фарш, хліб, цибуля, подрібнений кріп. Додаємо сіль, перець і сире яйце.
холодець з щуки - фото крок 8
Фаршируємо щуку. Вкладаємо всередину & ​​quot; панчішки" вийшов фарш. Для майбутньої краси вкладаємо так само варене яйце і морква, порізані на кружальця.
холодець з щуки - фото крок 9
Відкритий кінець щучої тушки необхідно зав'язати. Акуратно вкладаємо рибу в каструлю і заливаємо холодною водою так, щоб вона злегка покривала тушку. Солимо. Додаємо в каструлю сиру моркву, лавровий лист. Ставимо варити на 30 хвилин.
холодець з щуки - фото крок 10
Щука сварилась. Виймаємо її з бульйону і, поки вона охолоджується, робимо желе. У бульйон додаємо замочений желатин і гарненько розчиняємо його. Охолоджену фаршировану щуку розрізаємо на порційні шматки, розкладаємо по тарілках і заливаємо желатиновим розчином. Можна прикрасити фігурками з моркви, яйця або зеленню. Ставимо в холодне місце застигати.

Схожі рецепти