Рецепт Хлібні палички фото

Хлібні палички
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Готувати вдома різного роду закуски - справа нескладна і досить економічне. У магазині ми часто переплачуємо за подібні речі. Ось, наприклад, подивіться, як приготувати хлібні палички.

Опис приготування:

Хлібні палички - це майже сухарики, але тільки готуються вони безпосередньо з борошна. Зберігаються палички досить довго, практично як печиво. Зовсім трохи інгредієнтів - і апетитна закуска до чаю, або до алкогольних напоїв вразить ваших гостей! В залежності від побажань гостей можна палички зробити солодкими, гострими і солоними.

  • Борошно пшеничне - 2 склянки
  • Борошно житнє - 4 Ст. Ложки
  • Висівки - 2 Ст. Ложки
  • Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Вода - 250 мілілітрів
  • Дріжджі - 1 Чайна ложка
хлібні палички - фото крок 1
Просіваємо борошно через сито. Для приготування хлібних паличок краще брати цельнозерновую борошно, або просто грубого помелу. У мене є звичайна і житнє. Змішаю їх разом.
хлібні палички - фото крок 2
Досипаємо цукор, сіль і сухі дріжджі. Наливаємо теплу воду і оливкове масло. Замішуємо однорідне тісто. Накриваємо рушником і прибираємо в тепло на годину-півтора. До тесту можна приступати, коли воно помітно збільшиться вдвічі.
хлібні палички - фото крок 3
Обминали тісто, воно повинно відставати від стінок посуду. Відриваємо від нього шматочки і скачує кульки одного розміру (невеликого).
хлібні палички - фото крок 4
Скачує з кульок довгі ковбаски. Посипаємо їх маком, кунжутом або будь-якими іншими зернами на ваш смак. Можна не посипати ковбаски, а просто обваляти їх в суміші насіння. Викладаємо ковбаски на деко, вистелений пергаментним папером. Можна її змастити маслом.
хлібні палички - фото крок 5
Випікаємо в розігрітій духовці при 180 градусах протягом 10 хвилин. По готовності палички трохи разбухнут і придбають коричневий відтінок. Можна їсти з першим, або подавати як оригінальну закуску.

Схожі рецепти