Хліб зі шпинатом
(покроковий рецепт з фото)
Подивіться, який незвичайний, красивий хліб пропоную вам приготувати. При всій його нарядності, він корисний і менш калорійний, ніж звичайний хліб. А секрет полягає в додаванні шпинату.
Якщо у вас немає свіжого шпинату, ви можете використовувати свіжозамороженої. Перед подрібненням його необхідно в чаші блендера залити вказаною кількістю води, але тільки окропом і пробити також, в пульсовом режимі. Якщо маса буде холодною для замісу, прогрійте її до 36-38 градусів. В іншому, процес такий же.
- Шпинат - 100 грам (свіжий або свіжозамороженої)
- Борошно пшеничне - 330 грам
- Дріжджі - 12 грам (пресовані)
- Вода - 150 мілілітрів
- Масло рослинне - 40 мілілітрів
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Кунжут - 1, 5 Ст. Ложки
Підготуйте необхідні інгредієнти. Шпинат промийте під проточною водою, видаліть жорсткі стеблинки. Нам потрібні тільки листочки.
Підготовлені листочки шпинату викладіть в блендер, додайте теплу воду.
Пробийте зелень в пульсовом режимі, до однорідного стану.
Виберіть спосіб замісу хліба, в моєму випадку, в хлібопічці. На дно відерця вилийте рідку частину зі шпинатом, додайте цукор, сіль, пресовані дріжджі, борошно, кунжут і рослинне масло. Столову ложку масла відкладіть. Увімкніть режим "тісто", з 1 час 04 хвилини. Якщо ви замішує руками, то дійте за принципом звичайного дріжджового тіста: в теплій воді (зі шпинатом) розчиніть сіль, цукор, дріжджі. Додайте борошно, кунжут і замісіть тісто. Масло додавайте в процесі замісу. Після залиште тісто на 1 годину в теплому місці.
Після закінчення часу бродіння дістаньте тісто. Викладіть його на робочу поверхню.
Сформуйте хліб, розкачайте пласт і скрутіть рулетом.
Надайте заготівлі довгасту форму.
Покладіть тісто у високу форму, зробіть косі надрізи гострим ножем, накрийте рушником і приберіть в тепле місце для підйому на 40 хвилин. Розігрійте духовку до 200 градусів.
По закінченню часу, змастіть майбутній хліб рослинним маслом (1 ст.Л.), за бажанням присипте кунжутом і поставте випікатися в розігріту духовку на 30 хвилин.
Готовий хліб дістаньте з форми, загорніть в рушник і повністю остудіть.
Хліб готовий. Смачного!