Halas
(покроковий рецепт з фото)
Красиве яку назву супу. А адже це саме угорський рибний суп - він теж дуже гарний і дуже смачний. Дуже яскравий, ароматний і легкий.
Халасле в Угорщині дуже популярний, і неспроста він знаменитий за межами країни. Яскравий, оксамитовий, легкий і дуже смачний. Основне в цій страві - хороший і насичений рибний бульйон. Центральною фігурою для бульйону обов'язково повинен бути короп - без нього це страва не буде називатися халасле. Пропоную вам спробувати простий рецепт халасле. Найскладніше - філірування риби і протирання супу через сито. А все інше ну дуже легко. Сподіваюся, що рецепт халасле з фото допоможе вам в приготуванні обіду і ви будете приємно здивовані результатом. Читаємо і йдемо готувати. Все у вас вийде!
- Короп - 1, 5-2 кілограма
- Помідори - 3 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Картопля - 1 штука
- Перець солодкий зелений - 3 штуки
- Паприка солодка - 1, 5 Ст. Ложки
- Паприка гостра - 0, 5 чайних ложки (за смаком, якщо любите погостріше - тоді побільше)
- Сіль - 0, 5 Ст. Ложки (за смаком)
- Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
- Вода - 3-4 літрів
Головна риба в цій страві - короп, можна додати ще й іншу рибну дрібниця. Отже, чистимо рибу від луски, відрізаємо голову і плавники.
Знімаємо з коропа шкірку і филируем - відокремлюємо м'ясо від кісток.
Філе нарізаємо на невеликі шматочки, заодно перевіряємо на наявність кісточок, які слід видалити. Потім злегка солимо філе і відправляємо в холодильник.
У каструлю укладаємо рибну голову, шкіру, плавники і іншу рибну дрібниця. Заливаємо водою і ставимо варитися. Туди ж додаємо очищений і нарізаний лук, помідори, картоплину і зелений перець. Vsypaem перець, сіль і спеції. Як тільки закипить, зменшуємо вогонь і варимо години півтори-два.
Після того, як час варіння вийшло, проціджуємо-протираємо бульйон через сито.
Проціджений бульйон ставимо на вогонь і, коли він закипить, опускаємо в нього шматочки філе. Варимо приблизно 20 хвилин.