Грибна лазіння
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам досить цікаву варіацію знаменитого італійського блюда. Ніжна, дуже соковита і смачна грибна лазіння в домашніх умовах зі шпинатом стане відмінним обідом або вечерею.
Це досить простий, але дуже апетитний варіант, як приготувати грибну лазанью. Шпинат є додатковим інгредієнтом, без якого цілком можна обійтися, але він додає особливу пікантність. Кількість інгредієнтів, особливо листів лазаньї, безпосередньо залежить від розміру вашої форми.
- Шпинат - 150 грам
- Гриби - 200 грам
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Сушена зелень - 1 Чайна ложка (базилік, орегано)
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Вершки - 100 мілілітрів
- Сир - 100 грам
- Томатний соус - 100 грам
- Листи лазаньї - 7-8 штук
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Рослинна олія - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 1 Чайна ложка

1. Гриби вимийте, обсушити і наріжте тонкими пластинками. Цибулину очистіть і подрібніть разом з часником. На сковороді розігрійте вершкове і рослинне масло.

2. Викладіть на сковороду цибулю, а через пару хвилин часник. Обсмажте цибулю на середньому вогні до прозорості, часник ж просто дасть приємний аромат.

3. Додайте гриби. Якщо вони сухуваті, то влийте трохи водички.

4. Смажте на середньому вогні, періодично помішуючи, до м'якості.

5. Викладіть на сковороду подрібнений шпинат. У рецепті приготування грибної лазаньї можна використовувати як свіжий, так і заморожений шпинат.

6. Обсмажуйте його, поки він не стане м'яким і помітно не зменшиться в розмірі.

7. Додайте на сковороду вершки (можна використовувати зовсім небагато, тільки щоб зробити начинку соковитіше), свіжі або сушені трави, сіль і перець. Все як слід перемішайте.

8. Паралельно займіться листами лазаньї, якщо їх треба попередньо відварювати.

9. Готову начинку зніміть з вогню.

10. Дно форми змастіть трохи томатним соусом. Можна використовувати в цьому простому рецепті грибний лазаньї готовий соус, домашній томат, а також подрібнені в пюре помідори, наприклад.

11. Зверху викладіть листи лазаньї.

12. Далі - частина начинки.

13. І присипте все тертим сиром. Повторюйте шари до закінчення інгредієнтів.

14. Верхній лист лазаньї змастіть томатним соусом і добре присипте сиром. Надішліть форму в розігріту до 180 градусів духовку.

15. Апетитна і ситна грибна лазіння в домашніх умовах буде готова хвилин через 20. Смачного!