Рецепт Грибна лазіння фото

Грибна лазіння
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Гриби
Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Лазанья
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 40 хв.

Пропоную вам досить цікаву варіацію знаменитого італійського блюда. Ніжна, дуже соковита і смачна грибна лазіння в домашніх умовах зі шпинатом стане відмінним обідом або вечерею.

Опис приготування:

Це досить простий, але дуже апетитний варіант, як приготувати грибну лазанью. Шпинат є додатковим інгредієнтом, без якого цілком можна обійтися, але він додає особливу пікантність. Кількість інгредієнтів, особливо листів лазаньї, безпосередньо залежить від розміру вашої форми.

  • Шпинат - 150 грам
  • Гриби - 200 грам
  • Цибулина - 1 штука
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Сушена зелень - 1 Чайна ложка (базилік, орегано)
  • Мускатний горіх - 1 щіпка
  • Вершки - 100 мілілітрів
  • Сир - 100 грам
  • Томатний соус - 100 грам
  • Листи лазаньї - 7-8 штук
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Рослинна олія - 1 Чайна ложка
  • Вершкове масло - 1 Чайна ложка
грибна лазіння - фото крок 1
1. Гриби вимийте, обсушити і наріжте тонкими пластинками. Цибулину очистіть і подрібніть разом з часником. На сковороді розігрійте вершкове і рослинне масло.
грибна лазіння - фото крок 2
2. Викладіть на сковороду цибулю, а через пару хвилин часник. Обсмажте цибулю на середньому вогні до прозорості, часник ж просто дасть приємний аромат.
грибна лазіння - фото крок 3
3. Додайте гриби. Якщо вони сухуваті, то влийте трохи водички.
грибна лазіння - фото крок 4
4. Смажте на середньому вогні, періодично помішуючи, до м'якості.
грибна лазіння - фото крок 5
5. Викладіть на сковороду подрібнений шпинат. У рецепті приготування грибної лазаньї можна використовувати як свіжий, так і заморожений шпинат.
грибна лазіння - фото крок 6
6. Обсмажуйте його, поки він не стане м'яким і помітно не зменшиться в розмірі.
грибна лазіння - фото крок 7
7. Додайте на сковороду вершки (можна використовувати зовсім небагато, тільки щоб зробити начинку соковитіше), свіжі або сушені трави, сіль і перець. Все як слід перемішайте.
грибна лазіння - фото крок 8
8. Паралельно займіться листами лазаньї, якщо їх треба попередньо відварювати.
грибна лазіння - фото крок 9
9. Готову начинку зніміть з вогню.
грибна лазіння - фото крок 10
10. Дно форми змастіть трохи томатним соусом. Можна використовувати в цьому простому рецепті грибний лазаньї готовий соус, домашній томат, а також подрібнені в пюре помідори, наприклад.
грибна лазіння - фото крок 11
11. Зверху викладіть листи лазаньї.
грибна лазіння - фото крок 12
12. Далі - частина начинки.
грибна лазіння - фото крок 13
13. І присипте все тертим сиром. Повторюйте шари до закінчення інгредієнтів.
грибна лазіння - фото крок 14
14. Верхній лист лазаньї змастіть томатним соусом і добре присипте сиром. Надішліть форму в розігріту до 180 градусів духовку.
грибна лазіння - фото крок 15
15. Апетитна і ситна грибна лазіння в домашніх умовах буде готова хвилин через 20. Смачного!

Схожі рецепти