Грецький салат з сухариками
(покроковий рецепт з фото)
Сухарики - невід'ємний компонент салату "цезар", а ніяк не грецьке… Але хто сказав, що все потрібно робити за правилами? Спробуйте рецепт грецького салату з сухариками - цього того варто!
Порушувати гастрономічні заборони іноді не тільки можна, але і потрібно. Ось, наприклад, добре знайомий і улюблений у всьому світі грецький салат - в самій Греції його називають "сільським", і склад цієї страви на батьківщині серйозно відрізняється від загальноприйнятого в тій же Європі. У традиційному "сільському" салати, який вам можуть подати як в дорогому ресторані, так і в придорожній таверні на території всього півострова, не зустрінеш солодкого перцю - його сюди просто не кладуть. Замість ріпчастої цибулі використовують шалот. Салатні листя - теж рідкість, грецький кухар швидше покладе в нього купу місцевих ароматних трав - незмінний орегано, базилік, чебрець… Так що рецепт приготування грецького салату за історію свого існування зазнав істотних змін! І трохи сухариків його аж ніяк не зіпсують. Крутонами прекрасно поєднуються і з сиром, і з овочами, і з ароматною олійною заправкою. Причому їх можна зробити не тільки з пшеничного, але і з житнього хліба - вийде не менш смачно!
- Кнопка - 0, 5 штуки
- Помідори - 4-5 штук
- Огірки - 2-3 штук
- Перець солодкий - 1-2 штук
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Лимон - 0, 5 штуки
- Масло оливкове - 6-7 Ст. Ложок
- Фета - 250 грам
- Свіжа зелень - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Орегано сушений - За смаком
- Маслини - 20-25 штук