Гранатовий глінтвейн
(покроковий рецепт з фото)
Глінтвейн - один з улюблених зігріваючих напоїв в зимові вечори. Але в ньому є мінус: він алкогольний. Хоча нічого не варто зробити його безалкогольним. Саме так я і поступила! дивіться рецепт!
Тут все логічно, варто лише замінити вино на сік. Найкраще підійде напій червоного відтінку з кислинкою. Я ж вам розповім, як приготувати гранатовий глінтвейн. Виходить дуже насичений смак зі спеціями. Не забудьте жодної! Ви також побачите в складі чай. Він виявився цікавою знахідкою для цієї рецептури.
- Ізюм - 20 грам
- Гранатовий сік - 400 мілілітрів
- Яблуко зелене - 0, 5 штуки
- Бадьян - 2 штуки (зірочки)
- Гвоздика, кнопка - 8-10 штук
- Кардамон - 7-8 штук (капсули)
- Цинамонові палички - 2 штуки
- Мед рідкий - 1 Ст. Ложка
- Імбир мелений - 0, 5 чайних ложки
- Чорний чай - 2 чайних ложки
- Вода кип'ячена - 1 Склянка
Чай залийте окропом. Залиште його на 15 хвилин. А поки в каструлю з товстим дном покладіть яблуко, в яке застроміть гвоздику, а також кардамон, бадьян, промиті родзинки і корицю.
Процідіть чай, ubrav zavarku. Влийте його до спецій разом з соком.
У каструлю додайте імбир. Перемішайте напій. Поставте його на помірний вогонь і доведіть до легкого кипіння. Зразу ж приберіть з вогню.
У гарячий глінтвейн додайте мед. Перемішайте все. Залиште напій хвилин на 15, щоб він настоявся.
Перед подачею процідіть глінтвейн. Розлийте його по гуртках. Можете додати в порції корицю, апельсин або лимон. Зігрівайтеся!