Горбуша з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва може прикрасити самий святковий стіл. Красиве, ніжне, з незабутнім смаком.
Кількість порцій: 6-8
- Горбуші - 1 кілограм (одна тушка)
- Вершкове масло - 10 грам
- Цибуля - 1 штука
- Печериці - 200 грам
- Твердий сир - 30 грам
- Лимон - 1 штука
- Кріп, петрушка - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
1. Рибу потрібно промити, зрізати голову, плавники і хвіст. Рибу розріжте по хребту і видаліть всі кісточки. Вийде два шматки філе. Їх потрібно натерти сіллю і перцем.
2. Цибулю почистити і дрібно порубати. Гриби крупно нарізати. Розігріти в сковороді олію і обсмажити цибулю. Додати до цибулі гриби. Коли гриби підсмажаться і пом'якшають, відставте сковороду з вогню.
3. Починаємо фарширувати нашу рибку. Заморожене вершкове масло наріжте тонкими скибочками і розкладіть по поверхні риби. Зверху укладаються гриби. Кріп промити і дрібно нашаткувати. Висипаємо зелень на гриби. Сир натерти на середній тертці і покласти верхнім шаром.
4. Тепер другою половинкою рибного філе закриваємо начинку. Зверху викласти на рибу гілочки петрушки і кільця лимона. Все загорнути у фольгу і запікати рибу в духовці при 180 градусах близько години. За кілька хвилин до готовності відкрийте фольгу, щоб риба зверху трохи запеклася. Викласти рибу на блюдо, прикрасити його зеленню і лимоном. Усе. Смачного!